Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Puberťačka před důchodem

6. 10. 2022 | Knižní tipy
Název: Puberťačka před důchodem
Autor: Hana Vondráčková
Datum vydání: 9/2022
Nakladatelství: Ikar
Formát: 114 × 207 mm, 238 g
Počet stran: 168
Vazba: Pevná
Cena: 239 Kč

Hana Vondráčková pečuje o mámu v pokročilém stádiu Alzheimerovy choroby. Doma jí říkají Ali a je to nejvěrnější přítel, kterého kdy babi měla. Je paličatý i dobrosrdečný, dokáže být zlý stejně jako dobrák, bavič i prudič. S Alim je to jako na houpačce – prožijete s ním spoustu zmaru, bolesti, beznaděje, ale i humorných a roztomilých situací. Knižní zpracování blogu, který původně vznikl pro potřeby upouštění páry. Každý kotel má totiž takový pojistný ventil, aby nevybouchnul. Nominováno na cenu Magnesia Litera 2022 v kategorii Blog roku.

Ukázka z knihy Puberťačka před důchodem:


Puberťačka před důchodemBabi bývala velmi krásná a byla si toho vždy patřičně vědoma. O nápadníky neměla nouzi. Krásní lidé to však ve stáří nemají jednoduché. Většinou velmi těžce nesou změny, které souvisejí se vzhledem. Babi není výjimkou. Každý zdvořilý pozdrav stále vnímá jako pokus o intimní sblížení. A nikdy nás nezapomene upozornit, jak po ní dotyčný jede. Někdy jí to sebevědomí až závidím.
Díky Aliho náklonnosti se cítí být stále atraktivní a žádoucí. Někdy je to roztomilé. Zejména, když je dotyčnému o padesát let méně.

Možná i proto babi tak miluje návštěvy. Je to pro ni báječná možnost si pořádně popovídat a povyprávět návštěvě své oblíbené příběhy. A protože příležitostí není tolik, kolik by potřebovala, nikdy nezaváhá a mluví a mluví… Pro jistotu střílí bez přestávek jeden příběh za druhým, aby jich stihla své „oběti“ sdělit co nejvíc. Vydrží mluvit hodně dlouho. V podstatě se nám nikdy nepoštěstilo zažít okamžik, kdy by přestala mluvit sama od sebe.

Příběhů nemá mnoho, a tak je vypráví stále dokola. Ne, že by nebyly zajímavé, ale ne každý je takový držák, aby vydržel i nekonečné opakování. V takových případech se snažíme dotyčného oblíbence zachránit přesunem z babiččina dosahu. Nicméně najdou se i velmi odolní jedinci, kteří vydrží neuvěřitelné množství kol. Ti mají můj hluboký obdiv a za každou takovou návštěvu jsem nesmírně vděčná...


Tuto knihu Puberťačka před důchodem zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Puberťačka před důchodem:

Puberťačka před důchodem
Puberťačka před důchodem
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !