8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lahůdka pro děti i dospělé. Připravte si domácí pyré

18. 09. 2020 | Škola vaření
Přesnídávky – oblíbená pochoutka nejen pro ty nejmenší, která zafunguje i jako skvělá rychlá svačinka. Připravte si tuto pochutinu doma a podle vlastních představ. Uvidíte, že si ji děti zamilují. Navíc budete mít pod kontrolou množství cukru i kvalitu surovin. Nemusíte se ničeho bát, příprava není vůbec složitá.

Při výrobě domácí přesnídávky se nemusíte omezovat pouze na jeden druh ovoce. Můžete vyzkoušet různé kombinace lesních plodů, jahod, rybízu i oblíbených meruněk. Kromě toho budete mít jistotu, že svým dětem připravíte pyré bez přidaného cukru nebo jiných sladidel, zahušťovadel i konzervantů. Navíc vám přesnídávka vydrží klidně i celý rok. Pamatujte, že základem této dětmi oblíbené lahůdky jsou především kvalitní suroviny. Ty najdete především na farmách hospodařících v režimu ekologického zemědělství.

přesnídávkaZa ovocem na farmu!


Ekologické sady jsou udržovány s maximálním ohledem na zachování biodiverzity a nepoužívá se zde chemie, jako umělé postřiky, pesticidy či průmyslová hnojiva. Kromě biofarem nebo farmářských trhů, kde je vám prodávající (nabízí-li cokoli s označením BIO) povinen na vyžádání vždy předložit certifikát původu vydaný jednou ze čtyř tuzemských kontrolních organizací, si hodnotné ovoce v bio kvalitě obstaráte také v supermarketech nebo na e-shopech. Zde si dejte pozor na to, aby bylo označené logem biolistu nebo biozebry.

Krok za krokem k oblíbené přesnídávce


Jablíčka, švestky, jahody, meruňky i hrušky – popusťte uzdu své představivosti a zkombinujte různé druhy ovoce, které vaše děti milují. Výborná je například kombinace jablek s mrkví nebo dýní. Uvidíte, že po přesnídávce se jen zapráší.

Ingredience:
    • 1 kg jablka
    • 200 g ovoce na příchuť, doporučujeme také mrkev
    • 1 l vody
    • vyvařené zavařovací sklenice

Očištěná jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na malé kousky, přidáme do hrnce s malým množstvím vody a rozvaříme je. Vaření zabere asi 20 minut. Do menšího hrnce přidáme ovoce na dochucení, které taktéž rozvaříme a posléze propasírujeme přes síto. Směs přidáme k jablkům a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a podle chuti přidáme cukr nebo jiné sladidlo. Následně pyré přidáme do vyvařených sklenic a přidáme do hrnce s vodou. Zavařujme asi při 80 stupních po dobu 20 minut. Hotové přesnídávky obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v chladu.

Zdroj, foto: BIO


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !