Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šedesát let s televizí

16. 06. 2013 | Ze společnosti

Československá televize (ČST) zahájila své vysílání  1.5.1953. Dlouho měla pouze jeden program, časově omezené vysílání. Až v roce 1970 vznikl druhý program, který zhruba o tři roky později vysílal v barvě. V roce 1979 se začalo vysílat zpravodajství z Kavčích hor. Po listopadu 1989 se druhý program rozdělil na českou část (ČTV) a slovenskou část (STV). 31.12.1992 ČST zanikla a jejím nástupcem byla na území České republiky Česká televize a na území Slovenské republiky Slovenská televize.

Československá televize sloužila jako informační prostředek zřízený ČSSR a programová nabídka byla ovlivněna zákonem. Do vysílání byly zařazovány hlavně informační relace, které seznamovaly diváky s právě probíhajícím děním, ale také záznamy divadelních představení a občas filmy z produkce zemí Sovětského svazu.

Šedesát let s televizí4.5.2013 oslavovala Česká televize své šedesátiny. Při této příležitosti pořádala den otevřených dveří ve svých studiích v Praze, Brně a Ostravě. My jsme se vypravili do Prahy. Již při příchodu k budově ČT jsme z dálky viděli nekonečnou frontu. Postupovala docela rychle, ale začalo pršet. Pro návštěvníky byly připraveny tři prohlídkové trasy, doprovodný program a spousta atrakcí pro děti. My jsme prošli modrou a šedou trasu. Viděli jsme kulisy seriálu Vyprávěj (dobový obchod a žlutou dacii), přenosovou techniku, dekorace k pořadu Krásný ztráty, ukázku moderního a starého kamerového systému, dekorace k pořadům Sama doma, Planeta Yó a Kouzelná školka, truhlářskou dílnu a malírnu, zpravodajský velín, Studio 6 a předpověď počasí.

Před budovou jsme potkávali pohádkové postavy, byla zde chemická dílna z pořadu Zázraky přírody, škola tance StarDance, kinostan, přenosový vůz, sportovní program, Václav Chaloupek s medvíďaty, televizní Taxík atd. Probíhaly zde autogramiády a program na pódiu. No prostě bylo toho moc. Kdyby chtěl člověk stihnout všechno, musel by tu být celý víkend.

I přesto, že pršelo, bylo zde hodně lidí a myslím si, že nikdo nelitoval. Setkání se známými osobnostmi z ČT bylo vždy příjemné, ochotně odpovídali na naše zvědavé otázky, podepisovali se, fotografovali. I pro ně to bylo určitě vyčerpávající. Dozvěděli jsme se zde mnoho nového z práce redaktorů, novinářů, kameramanů, osvětlovačů atd. Nyní, když se dívám v televizi na zpravodajství, vím, co to dá práce vše připravit a sladit, a v jakém stresu někdy novináři pracují. Proto jim všem držím palce a přeji hodně úspěchů v jejich nelehké práci.


Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Šedesát let s televizí:

Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
Šedesát let s televizí
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles