Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o knihu ZDRAVÉ DÝCHÁNÍ z nakladatelství Vyšehrad

28.10. - 3.11. 2019 | Aktuální soutěže

ZDRAVÉ DÝCHÁNÍ

Jarmila Mandžuková


Udržet si zdraví, to je v dnešní době úkol, nikoli samozřejmý dar. Správné dýchání je nejlevnější pilulka, univerzální a dokonalý lék. Naučte se nejužitečnější dovednost ve svém životě, naučte se správně dýchat! V této knize najdete řadu praktických dechových metod a spoustu užitečných rad a návodů, které zlepší vaše zdraví. Tato kniha vám otevře dveře k  odhalení tajemství života. Tato kniha vám změní život.

Zkuste chvíli nedýchat – jak dlouho to vydržíte? Maximálně minutu? Vidíte, jak je dech pro naše tělo důležitý a přesto, jak málo mu věnujeme pozornosti? Místo toho, abychom se zabývali podstatnými věcmi, co děláme? Zabýváme se donekonečna minulostí, kterou už nemůžeme změnit, nebo přemýšlíme s obavami a strachem o budoucnosti. Ale proč se bát budoucnosti a dělat si starosti, když ani nevíme, co bude za pět minut?

Zdravé dýcháníDech je prvním aktem života každého z nás. Náš čas, vyměřený tady na Zemi, bude ukončen posledním výdechem. Ale co mezi tím? Mezitím žijeme a dýcháme. Mezi nádechem a výdechem probíhá celý náš život. Souvislost mezi dechem a naším životem je tedy naprosto zřejmá. Dýchání je základem života a sahá až k základním kořenům „bytí“. Jestliže nastane v dýchání omezení, je člověk vážně ohrožen na životě. Bez dechu není života, nemůže ani začít, ani trvat. Některé kultury věří, že život začíná prvním nadechnu-tím a končí vydechnutím posledním. Všemocný prý přiděluje každému z nás jistý počet dechů a život člověka končí, když je tento počet vyčerpán – tedy dobrý důvod, proč se naučit dýchat vědomě, kvalitněji a pomaleji. Slyšeli jste někdy o někom, že má dlouhý dech? V přeneseném smyslu je dlouhý dech symbolem převahy a charakterizuje úspěšného člověka, někdy se říká, že dlouhý dech je dech vítězů. Kdybychom si plně uvědomovali tuto pravdu, jistě bychom si dávali záležet na dýchání! Dlouhý dech nám umožní opravdu si „vydechnut“, odpočinout. Dlouhý dech je zárukou zdraví a dlouhověkosti a určitě se vyplatí, když se budeme věnovat dechovým metodám a trénovat delší, plnohodnotnější dýchání. Někdo moudrý řekl: Člověk je tak velký, jak velký je jeho dech. Člověk je tak nekonečný, jak nekonečný je jeho dech. Dech je podstatou našeho života, nejdůležitějším faktorem, který ovlivňuje naši vitalitu, a také délku našeho života.

Pravidla soutěže:
Soutěž o knihu ZDRAVÉ DÝCHÁNÍ z nakladatelství Vyšehrad probíhá od pondělí
28. října do neděle 3. listopadu 2019. Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží.

Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

3 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získají knihu Jarmily Mandžukové -  ZDRAVÉ DÝCHÁNÍ z nakladatelství Vyšehrad.


Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.
Vyhodnocení soutěže proběhne dne 4. listopadu a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 5. prosince na adresu uvedenou u nás v registraci.

Nápovědu najdete na stránkách autorky www.jmandzukova.cz
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !