Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem

28. 05. 2012 | Kultura
Ve čtvrtek 6. září 2012 bude mít v pražském Divadle Kalich premiéru muzikál Jima Jacobse a Warrena Caseyho Pomáda v režii a s choreografií Jána Ďurovčíka. Naplánováno je 100 exklusivních představení.

Praha se tak připojí k celosvětovým oslavám 40. výročí premiéry této muzikálové legendy na newyorské Broadwayi. Nová nastudování v tomto roce hlásí 27 dalších produkcí ze čtyř kontinentů - z Evropy, Ameriky, Asie i Afriky.
Divadlo Kalich má právě za sebou náročné konkurzy na role v muzikálu Pomáda. Company se bude vybírat v půlce května. O deset rolí svádělo třídenní boj v kategoriích tanec, zpěv, herectví rekordních 400 účastníků konkurzu. Takový zájem předčil zvyklosti tuzemských produkcí.

Atraktivní je muzikálová klasika také pro diváky. Divadlo Kalich ještě ani nespustilo reklamní kampaň a předprodeje se blíží k 10 tisícům prodaných  nebo rezervovaných vstupenek.
Muzikál PomádaTato čísla jen potvrzují, že do Prahy se vrací skutečná legenda. Muzikál Pomáda patří mezi nejdéle uváděné tituly v muzikálové historii. Muzikál Pomáda získal celkem 7 nominací na Tony Awards (divadelní verze Oscarů) a zhlédlo ji více než 5 miliónů diváků v různých koutech planety. Přeložena byla do celkem 37 jazyků. Divácké rekordy ve všech zemích trhala také její filmová verze s Johnem Travoltou a Olivií Newton – John v hlavních rolích.  Právě Pomáda odstartovala hvězdnou kariéru obou herců.

„V průběhu celého roku 2012 je  Pomáda vedle České republiky uváděna také v Kanadě, USA, Mexiku, Brazílii, Argentině, Chile, Itálii, Rakousku, Švýcarsku, Německu, Dánsku, Norsku, Švédsku, Finsku, Velké Británii, Irsku, Francii, Španělsku, Portugalsku, Estonsku, Polsku, Libanonu, Izraeli, Singapuru, Jižní Koreji, Malajsii a Jihoafrické republice,“ vypočítává právní zástupce autorů muzikálu Ronald S. Taft.

Muzikál Pomáda v Divadle Kalich v nastudování respektovaného choreografa a režiséra Jána Ďurovčíka (Robin Hood, Osmý světadíl) slibuje moderní efektní taneční show plnou nestárnoucích hitů, energie, romantiky, humoru a dech beroucích výkonů.


Rozhovor s producentem a ředitelem Divadla Kalich Michalem Kocourkem


Za bezmála 13letou historii Divadla Kalich jste vyprodukoval celkem 9 původních českých muzikálů, Muzikál Pomáda je váš první licenční titul. Proč jste se rozhodl právě pro ni?
Některé z  původních muzikálových titulů Divadla Kalich se velmi výrazně prosadily v zahraničí, a tak není divu, že po 13 letech fungování divadla máme zájem zkusit také opačný úkol a přivést na naše jeviště světový muzikál. Pomáda nám vyšla jako ideální volba s ohledem na aktuální náladu diváků, jejich chuť se na muzikálu především bavit a také s ohledem na strukturu současné muzikálové nabídky v Praze, v níž takový titul chybí. Velkou roli samozřejmě sehrál fakt, že jsem věděl, že mám v Jánu Ďurovčíkovi ideálního choreografa i režiséra, jenž nastuduje  tak náročnou taneční show na úrovni plně srovnatelné s dalšími světovými produkcemi. A letošní čtyřicetiny Pomády plus pětatřicet let od filmové premiéry, které si připomeneme příští rok, byly atraktivní třešničkou na dortu.

Muzikál PomádaVzpomenete si, kdy jste poprvé viděl muzikál Pomáda?
Velice dobře. Muzikál Pomáda mě zasáhl v době, kdy jsem studoval na konzervatoři. Chodili jsme na ni do kina Květen, ten film jsem viděl určitě víckrát než třicetkrát. U nás na škole se stalo trendem žít jako v Pomádě: pokoušeli jsme se oblékat jako John Travolta, všichni jsme toužili po jeho kožené bundě s nápisem T-Birds, zkoušeli jsme napodobovat jeho chůzi. Hodně nás to tenkrát pohltilo. (smích)

Neměl jste obavy, že se u nás třeba nenajde dost talentů na tak náročný  titul?
Toho jsem se vůbec nebál. Muzikál Pomáda je o mladých lidech a my jsme si na našich muzikálech Robin Hood i Osmý světadíl ověřili, že tu je mnoho mladých talentů všestranného zaměření, které je pro opravdu kvalitní muzikálovou produkci nezbytné. Do představení přinesou nejen suverénní pěvecké, taneční i herecké výkony, ale také energii a nakažlivou chuť předvést na jevišti ze sebe to nejlepší. Přesně to od nich divák očekává, přesně za takovým zážitkem na muzikál přijde. Ostatně i čerstvé výsledky konkurzů na Pomádu mi daly za pravdu. Už teď jsem si jistý, že sestavíme minimálně tak silné obsazení jako na našem zatím posledním muzikálu Osmý světadíl. Ne – li silnější.

Zmínil jste jméno Jána Ďurovčík. Pomáda je vaší třetí spoluprací. Čeho si na ní nejvíce ceníte?
Jánovy absolutní profesionality, připravenosti i vztahu, který jsme si vybudovali. Myslím, že máme společný cit pro věc, razíme společný směr. Oba máme chuť do práce a oba chceme inscenaci přivést k co nejlepšímu výsledku. To také vyžadujeme od všech, kteří se našich představení účastní.

Přijďte se podívat 6. září 2012, zda se nám to i tentokrát podařilo.

Zdroj, foto: Divadlo Kalich

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem:

Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem
Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem
Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem
Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem
Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem
Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem
Divadlo Kalich uvede legendární muzikál Pomáda, o role v ní je extrémní zájem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Muzikál bude určitě moc pěkný.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles