Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ty jsi můj strašnej zloděj času!

18. 05. 2009 | Kultura
CD Ty jsi můj strašnej zloděj času! pro teenagery a všechny zamilované „puberťáky“, kteří mají kolem sebe binec a v duši jakbysmet.

V roce 2007 vydalo nakladatelství Albatros úspěšnou knížku poezie textaře a dramatika Pavla Cmírala „MILUJEM SE ČÍM DÁL VÍC“ napsanou pro ty, které právě potkala puberta, pro „střelenej věk 13 až 15“. A protože puberta neminula nikoho z nás a mnohé nikdy neopustila, je tato knížka vlastně určena všem.

Knížka byla nominována na výroční cenu nakladatelství Albatros 2007.
Agentura Bon Art Production pozvala do nahrávacího studia mladé herce známé z nejúspěšnějších televizních seriálů a inscenací, aby s nimi pod názvem jedné z básní „TY JSI MŮJ STRAŠNEJ ZLODĚJ ČASU!“ natočila výběr textů z této sbírkTy jsi můj strašnej zloděj časuy. Současné, civilní a otevřené básně určené dnešnímu čtenáři jsou doplněny nahrávkami písní skupiny NightWork. Na texty Pavla Cmírala je složil skladatel a producent František Soukup, nazpívali Vojtěch Dyk a Martha Issová.

Recitace zazní v podání Marthy Issové, Michaely Maurerové, Vojtěcha Dyka a Jakuba Prachaře. Album bylo natočeno v létě 2008 ve studiu Ondřeje Soukupa.

Podobný projekt nebyl u nás realizován dlouhou řadu let. Současná poezie pro holky a kluky s „bincem v duši“ na knižním trhu citelně chyběla. Jak se ukázalo, „básničky“ se v tomto věku četly a psaly nejen v devatenáctém a dvacátém století, ale své příznivce, vyznavače a „nebránící se oběti“ si poezie našla i ve věku internetu a počítačových her. Je totiž zároveň věkem individualistů, sobečků, rozvodů, krutých nehod a tragédií, rozchodů a zklamání a také fantastických a věčných lásek, čímž se v ničem neliší od věků minulých. A na básničky dojde vždycky, když je člověku nejhůř nebo se naopak vznáší někde v oblacích.  

Ty jsi můj strašnej zloděj časuAlbum „TY JSI MŮJ STRAŠNEJ ZLODĚJ ČASU!“ je pro poslouchání ve tmě, do sluchátek, nejlépe v pelíšku (počet poslouchajících 1 – 2), na holčičím babinci (počet párů uší 2, 3 a více…) nebo na smíšeném mejdanu singlů a přechodně nebo navěky zadaných (počet posluchačů je limitován velikostí bytu rodičů nebo jiných „postpuberťáků“).


„…lidstvo není schopno ani ochotno dát v supervěku prvních lásek a rebelií svému životu jakýkoli řád. Nicméně jak se ukazuje, je to fuk, protože do tuhého jde každému z nás až nějaký ten pátek poté. A každý z nás pak leccos dokáže…“
(Pavel Cmíral v doslovu knížky „Milujem se čím dál víc“)


Ukázky z alba Ty jsi můj strašnej zloděj času:
ukázka 1 - básnička
ukázka 2 - písnička

Zdroj: Bon Art

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mně se to líbí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky ne
Obrázek uživatelky
profil
Tak to bych si jistě nikdy nekoupila, hrůza Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles