Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu

3. 02. 2017 | Kultura
Společně se zapůjčiteli exponátů – Českou televizí a sběratelkou Vlaďkou Dobiášovou – zveme na výstavu, která se zaměřuje na svět zločinu, charismatických vyšetřujících, s bezpočtem napínavých zápletek, logických dedukcí a překvapivých rozuzlení, odjakživa lákající čtenáře a diváky.

Jsou detektivky i Vaší zálibou?


Přijďte si připomenout nejslavnější, fiktivní i ty skutečné vyšetřovatele a detektivy napříč celým stoletím. Kdo jim vdechl život? Jak řeší své zapeklité případy? A čím si získali tak obrovskou popularitu? To vše prozradí naše výstava. První část se zaměří na expozičně nejstarší období, tj. začátek 20. st., spojené s dílem Sira Arthura Conana Doyla s jeho noblesním Sherlockem Holmesem, následuje období od 20. do 30. let 20. st. zastoupené šarmantním Herculem Poirotem a slečnou Marplovou z pera hvězdy detektivního žánru Agathy Christie, dále československým četníkem Arazímem nebo nesmlouvavým pražským radou Vacátkem (včetně jejich faktických předloh) – seriálu Hříšní lidé města pražského a jeho autorovi Jiřímu Sequensovi st. bude na výstavě věnována větší pozornost (mj. vystavíme originální scénář Turecké náušnice nebo režisérovi brýle).

Výstava Slavní detektivové na stopě zločinuPřes období Veřejné bezpečnosti, se soudruhy majory Kalašem a Zemanem, se přeneseme do slavné epochy francouzských kriminalistů – připomeneme komisaře Juva, Clouseaua, Maigreta či Moulina, přes britské zástupce - Barnabyho, Bodieho a Doyla, Dempseyho a Makepeaceovou, německé – Schimanského, italské – Cattaniho, rakouské – Mosera a Rexe, až po americké představitele – Kojaka, Columba, Fletcherovou či Knight Ridera.

Návštěvníci si kromě dobových prostředí s množstvím mobiliáře, doplňků a s kostýmními komplety, prohlédnou fotografie a dozví zajímavosti o autorech i filmových či seriálových postavách. Máme připraveno i několik interaktivních úkolů inspirovaných kriminalistickými metodami – např. skládání portrétu pachatele, snímání otisků, trénink mozkových závitů v podobě zapamatování a hledání předmětů napříč celou výstavou ad.
 
* Detektivové zastoupení na výstavě:
Holmes / Poirot / Marplová / Arazím / Vacátko / Barnaby / Clouseau / Kojak / Columbo / Fletcherová / Bodie a Doyle / Demsey a Makepeaceová / Schimanski / Moser // ale i Korejs, Melichar, Kalaš, Zeman, Juve, Maigret, Moulin, Cattani, Knight Rider …

* Dobová prostředí z oblíbených detektivek s kostýmy a doplňky
* Informace ze zákulisí filmů a seriálů, fotografie
* Úkoly podle kriminalistických metod pro malé i velké návštěvníky


Letohrádek Mitrovských v Brně 21. 1. – 19. 3. 2017
V lednu a únoru: st. – ne. 10 – 16 h., v březnu: út. – ne. 10 – 16 h.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu:

Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu
Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu
Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu
Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu
Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu
Výstava Slavní detektivové na stopě zločinu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !