Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Martina Dejdara

3. 07. 2012 | Televizní tipy

Martin Dejdar se prosadil jako herec výrazné tváře a temperamentu už v 80. letech minulého století. Byl a je velmi oblíbený, veřejnost ho zaregistrovala především jako baviče a klauna.

 

V 90. letech zazářil Martin Dejdar i jako charakterní herec v roli nemocného Učitele tance a později jako politický vězeň v seriálu Zdivočelá země, který Česká televize v současné době vysílá. Ve snaze vystoupit ze škatulky baviče produkoval Martin Dejdar film Panství, s mezinárodní účastí a velkými ambicemi. Výsledek bohužel nebyl takový, jaký očekával. Co bylo ale daleko horší, herec Martin Dejdar se financováním filmu totálně zruinoval, a to tak, že následky pociťuje dodnes.

 

Aby Martin Dejdar splatil dluhy, začal hektickým tempem pracovat; hrál v divadle, v televizi, uváděl Ptákoviny, napsal knihu, jezdil s Formulí, vystupoval s rockovou kapelou. Přes obdivuhodný záběr se mu ale stále nedařilo vybřednout z dluhů a kromě toho se ještě opakovaně spálil, takže postupně přestal mít důvěru k lidem. Aby toho nebylo málo, následovala bouračka a úraz.

 

13. komnata Martina Dejdara

Martin Dejdar byl na nejlepší cestě zanevřít na celý svět a mstít se ostatním tím, že by se choval jako oni. Přesto nakonec zvítězilo jeho dobré srdce obyčejného kluka z Chrudimi. Velmi ho zasáhlo natáčení v kojeneckém ústavu a návštěva americké herečky, matky deseti adoptivních dětí a čtyř biologických, Mii Farow. Martin Dejdar začal navštěvovat dětskou onkologii v Motole. Přestože se mu nechtělo a neměl ani čas, splnil přání jedné holčičce a přišel za ní na návštěvu. Holčička druhý den zemřela. Kromě toho pracoval Martin Dejdar v rodném městě Chrudimi v Mama centru, pomáhal matkám s dětmi. A přes kamarády z Liberce se začal zúčastňovat pravidelných akcí na podporu pěstounských rodin; sám otec dvou dětí si je Martin Dejdar vědom toho, jak je důležité pro opuštěné děti najít rodinu a udělat něco konkrétního, nejen přivézt plyšáky a odjet. A kromě toho si "adoptoval" velrybu. Sám tak vrací světu část svého úspěchu. Přitom mu ale není nic více cizího, než naparování se v médiích před zraky bulvárních novinářů. O docházení Martina Dejdara na onkologii, kromě přátel z divadla Lábuse a Vacka, kteří ho někdy doprovodili, nikdo nevěděl.

 

13. komnata Martina Dejdara

Průvodcem třináctou komnatou Martina Dejdara je herec Jaroslav Dušek, člověk, který ho zná více než dvacet let a kterému myšlenka aktivní pomoci těm, co neměli v životě tolik štěstí, není cizí. Dušek s manželkou Ivetou adoptovali na dálku peruánskou holčičku. Když se na vlastní oči při návštěvě Peru Duškovi přesvědčili, jak tristní je situace místních Indiánů, přibrali do adopce ještě sourozence dívky a rodině zakoupili ovci s beranem, aby tak založili stádo a naučili rodinu spoléhat se samu na sebe. Dušek na rozdíl od Dejdara o své aktivní pomoci veřejně mluví, protože cítí, že díky svému mediálnímu obličeji může inspirovat druhé lidi.

 

Pořad 13. komnata Martina Dejdara můžete sledovat 6.7. 2012 od 21.20 hod. na ČT1.

 

 

Zdroj, foto: Česká televize
Petra Škodová



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Martina Dejdara:

13. komnata Martina Dejdara
13. komnata Martina Dejdara
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !