Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Magické hlubiny - Člověk a voda

30. 05. 2018 | Televizní tipy
Fascinující život najdeme na místech zcela nečekaných: ve městech, opuštěných koupalištích, v jámách bývalých obřích dolů! Lucie Výborná hledá místa, kde voda dokázala zázraky. Režie pořadu Magické hlubiny - Člověk a voda P. Jirásek.

V České republice už nelze najít divočinu, kterou bychom mohli považovat za skutečně původní přírodu nedotčenou člověkem. Ať chceme nebo ne, žijeme v kulturní krajině, která je po tisíce let přetvářena pro potřeby civilizace. Kupodivu i v místech, která lidé změnili nejvíce, můžeme najít pozoruhodné biotopy, kde vzniká nová ekologická rovnováha. Na chráněné druhy čolků či hadů narazíme přímo v centrech měst, měsíční krajina severních či západních Čech se zase díky vodě může změnit v podivuhodně mnohotvárná místa, kde se daří dravým rybám i vodnímu rostlinstvu.

Magické hlubinyPonory na jezeře Most, které lze zatím provozovat pouze za účelem hydrobiologických výzkumů, patří z hlediska průzračnosti vody k nejlepším, jaké lze u nás podniknout. Není zde neobvyklé během několika minut potkat desítky štik, sumce i stohlavá hejna drobnějších ryb. Vše v krajině zatopených hájků, které dotvářejí nesmírně sugestivní atmosféru.

Pokud přírodě poskytneme čas, pokud rozumně odstartujeme rekultivace zničených území, pokud dobře promyslíme opravy již dříve zregulovaných koryt, dokáže voda vyléčit i zdánlivě nezhojitelné šrámy. Voda je to nejcennější bohatství, které jsme zdědili po předcích, a právě na ní závisí život našich dětí!

Magické hlubiny - Člověk a voda můžete sledovat 30. 5. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Magické hlubiny - Člověk a voda:

Magické hlubiny - Člověk a voda
Magické hlubiny - Člověk a voda
Magické hlubiny - Člověk a voda
Magické hlubiny - Člověk a voda
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !