Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robert Vano – Příběh člověka

1. 05. 2018 | Televizní tipy
Přesto, že začínal z ničeho, stal se umělcem světového jména. Dokumentární portrét předního českého fotografa Robert Vano – Příběh člověka, který v těchto dnech slaví 70. narozeniny. Režie A. Zika.

Robert Vano udělal jako nezkušený osmnáctiletý mladíček odvážné věci, které by si dovolil jen málokterý ostřílený chlap, přesto není hrdina. Dotýkal se nejslavnějších mužů i nejkrásnějších žen světa, potkal největší ikony světového showbusinessu, přesto se nedá považovat za světově slavného člověka.

Vydělával tisíce dolarů denně, a přesto nikdy nezbohatl. To málo, co si plánoval, mu nikdy nevyšlo a na to mnohé, co se mu podařilo, ani nepomyslel, natož aby si to plánoval. Odešel z tehdejšího Robert Vano – Příběh člověkaČeskoslovenska, aby se zbavil života pod bičem totalitního otrokáře a na místo toho se stal na chvíli dobrovolným, ale trochu nechtěným otrokem amerického snu. Věřil, že na konci té cesty bude ráj, slunce, palmy a nekončící zábava. Namísto ráje, se ale brzy dostavil “trnitý háj”.

Chtěl uznání, ale v Americe měl “jen” úspěch. Když už o to nestál, tak se mu nakonec uznání, úspěch a velké mediální pozornosti dostalo po návratu do jeho rodné vlasti, ale už jako prošedivělému charismatickému pánovi s americkým pasem, přičemž ta “vlast” už byla poloviční. Film Robert Vano – Příběh člověka zcela vybočuje z kategorie životopisných dokumentů o významných osobnostech naší doby, neboť jeho přístup k životu nebyl nikdy řízen ocelovou vůlí a odhodláním, jak jsme u významných lidí zvyklí. Divák se tedy potkává s někým, s kým se může ztotožnit daleko snadněji ve vztahu k vlastnímu životu, než by to mohlo být u častých biografií významných osobností.

Robert Vano – Příběh člověka můžete sledovat 1. 5. 2018 od 20,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Robert Vano – Příběh člověka:

Robert Vano – Příběh člověka
Robert Vano – Příběh člověka
Robert Vano – Příběh člověka
Robert Vano – Příběh člověka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !