Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 09.06. 2024
Dnes má svátek Stanislava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týden

2. 10. 2023 | Televizní tipy
Říjnový týden plný dokumentárního dobrodružství s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týden:


4. 10. 20.00 – Ptačí svět (1. díl)

Takřka každý den vědci odhalují nové poznatky, které potvrzují, že ptáci jsou ještě úžasnější, než jsme si kdy dokázali představit. Tento přírodovědný seriál ukazuje, jak jsme se začali dívat na ptáky úplně novýma očima. Nejvýznamnější vědci z Velké Británie, Evropy a Spojených států amerických představují svoje nejmodernější metody a nejaktuálnější zjištění o ptácích. Od evoluce, přes společenské zvyky, až po jejich inteligenci nebo neustálou snahu přizpůsobit se životním podmínkám ovlivněným klimatickými změnami. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týdenDíky nejnovějším technologiím odhalujeme úplně nové a dosud neznámé poznatky. Miniaturní mikrofony zachycují celé spektrum ptačí komunikace. Stejně malé geolokátory zaznamenávají, jak se mění migrační trasy, když se ptáci snaží vyhnout suchem zasaženým oblastem. Teprve nedávno se nám podařilo zjistit, že ptáci mohou spát za letu. Že se jim zdají sny. Nebo dokonce že dokážou uvažovat dopředu. Každý rok objevujeme nové fosilie, které prozrazují další podrobnosti o tom, jak výjimečným způsobem se vyvíjeli. Každoročně také po celém světě přicházíme o kdysi početné ptačí populace. Kterým druhům ptáků se přesto daří a které nevyhnutelně strádají v našem úplně novém světě, který je poznamenán rychle probíhajícími změnami klimatu?

4. 10. 21.00 – Zaplavená poušť

Na poušti, kde dochází k velkým povodním, se vyprahlá prašná půda mění na úrodnou říční deltu. Její hluboká koryta nečekaně ožívají. Různé druhy ryb, krokodýli nebo hroši jsou ve svém živlu. Ti všichni vědí, že za vodu se vyplatí bojovat. Ale nenadálý příval způsobuje některým dalším zvířatům životní problémy a přináší těžké časy. Celé lví smečky zůstávají odříznuty na náhle pustém ostrově. Jejich kořist unikla na druhou stranu do bezpečí, kam je vyhladovělí lvi nemohou následovat. Jak se žije na zaplavené poušti? Vydejte se tam spolu s námi v tomto stejnojmenném okouzlujícím a vzrušujícím přírodovědném filmu.

6. 10. 20.00 – Nejbizarnější obyvatelé moří (1. díl)

V tomto dokumentárním seriálu se střetává přírodověda se sci-fi. Vydejte se na velkolepou výpravu do neznáma a odhalte bizarní „mimozemšťany“ z vodního světa. Seznamte se s mnoha nečekanými hrdiny od dravých chobotnic, přes pradávné žraloky, až po nezastavitelné korýše v dokumentu, který vypadá a působí jako vědecko-fantastický trhák!

8. 10. 23.00 – Zázračné materiály (Od betonu k hlíně)

Odhalte, jak vědci a architekti vyvíjejí nové zázračné stavební materiály. Takové, které jsou nejen výrazně šetrnější k životnímu prostředí, ale dokonce mohou být použity i k tomu, aby napravily chyby klimatických změn. Obor stavebnictví je na obrovském vzestupu: neustále rostoucí celosvětová populace potřebuje nové domy, cesty i mosty. Některé předpovědí tvrdí, že plocha dnes zastavěných oblastí se do roku 2060 zdvojnásobí. Ale otázkou zůstává: z čeho budoucnost lidstva postavíme? Tvář moderní architektury dlouho určovaly beton a ocel. Jenže jejich využívání spotřebovává mnoho energie a produkuje skleníkové plyny v takovém množství, v jakém si to už nemůžeme dovolit. 

Seriál Zázračné materiály dokazuje, že odpovědi na tuto palčivou otázku už máme na dosah ruky. Domy budoucnosti vznikají po celém světě. Vědci a architekti vyvíjejí nové stavební materiály, které jsou nejen výrazně šetrnější k životnímu prostředí, ale dokonce mohou být využity i k tomu, aby „opravily“ důsledky klimatických změn. Nezřídka se také stává, že zázračné stavební materiály budoucnosti jsou ty samé, jaké se používaly už v minulosti – ovšem zkombinované s úplně novými, převratnými a poměrně vzrušujícími technologiemi.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !