Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gabriela Gunčíková - Eurovizi ustojím se ctí

22. 03. 2016 | Úspěšní lidé
Jak se cítíte v roli české reprezentantky? V čem je to pro Vás osobně důležité a jaký je Váš cíl?
Cítím se v této roli velmi komfortně a myslím, že to s naším týmem držíme pevně v rukou. Je to pro mě po delší době návrat domů do České republiky a úžasná příležitost zúročit schopnosti, které jsem nasbírala v zahraničí. Našim cílem na Eurovizi je rozhodně finále až vítězství.

Eurovision Song Contest je také obrovská show s velkou sledovaností. Jaké myslíte, že jsou faktory, které rozhodují o vítězi?

Rozhodně je to kvalita písně a její interpretace, ale řekla bych, že je to tak padesát procent. Zbytek je její provedení, což znamená zaujmout diváka vizuálně, aby to bylo zajímavé pro oko, ukázat něco, co je zapamatovatelné a co ještě neviděl.

Myslíte, že úspěch v této soutěži může vítězi změnit život?

Myslím si, že je Eurovize trochu podobná spíše pěveckým soutěžím. Je to úžasná příležitost předvést své umění celému světu a ještě k tomu prezentovat svou zemi, ale po vítezství umělec musí neustále pokračovat, pracovat na sobě a produkovat další skvělé písně, aby se na něj nezapomnělo. Eurovize rozhodně změní život zpěváka v tom, že se mu otevřou dveře do dalších zemí, kde může působit.

Gabriela Gunčíková - Eurovizi ustojím se ctíV soutěži vystoupíte s písní I Stand irsko-švédských autorů. Čím si Vás skladba získala?
Získala si mě především svojí melodičností a emocí, která v ní byla zasazená. Když mi ji poprvé poslali, představila jsem si, jaké by to bylo zpívat ji naživo před tolika diváky. Cítila jsem, že když do ní vložím kus ze sebe, tak to může být naprosto skvělé. Hned jak jsem na nabídku kývla, odletěli jsme do Švédska a zaměřili jsme se na předělání aranžmá písně, abychom vyzdvihli a podtrhli to, co na ní bylo to nejvýjimečnější, a myslím si, že se nám povedlo.

Letošní ročník je považován za velmi silný, plný kvalitních písní a zajímavých interpretů. Zabývala jste se už ostatními účastníky Eurovize? Jak vnímáte konkurenci?
Ano, zabývala. Každý je velmi osobitý a originální v něčem jiném. Jak vnímám konkurenci? Řekla bych, že zatím nijak, uvidíme na místě. Teď se moje veškerá pozornost i našeho týmu zaměřuje na to, abychom vytvořili něco originálního sami za sebe a ze svých nápadů, pak to teprve budeme moci poměřit s konkurencí.

V čem se cítíte oproti ostatním soutěžícím jiná? Jak byste se jako zpěvačka popsala?
Neslyšela jsem zatím podobný žánr muziky, jako je I Stand. Písně jsou zaměřené hodně na světem ovládající pop music, naše píseň má filmový charakter i zvuk a to je cesta, kterou jsem si přála jít. Stejně tak se nám povedlo najít trochu odlišnou cestu pro videoklip.

Na svém hlasovém projevu neustále pracujete, v rámci české pop music se můžete pyšnit největším hlasovým rozsahem. V jaké pozici se cítíte nejpřirozeněji?
Ano, studuji v Ken Tamplin Vocal Academy a pracuji na sobě, kdykoli mi to čas dovolí. Za pár roků jsem udělala neuvěřitelné pokroky v hlasové technice. Vlastně je to těžké říct, v čem se cítím nejpřirozeněji, protože můj cíl byl vesměs stát se co nejvíce flexibilní zpěvačkou, to znamená zazpívat cokoli od metalu až po operní muziku. A to mě na tom nesmírně baví.

Letošní ročník se koná ve Stockholmu. Připravujete se nějak speciálně pro švédské publikum? Na co myslíte, že nejvíc „uslyší"? Na co se nejvíc těšíte?

Nijak speciálně se asi nepřipravuji, hlavně být přirozeně sama sebou, ale mám v plánu se naučit pár švédských frází. Myslím si, že uslyší na kvalitu a na lehkost, kterou se budeme snažit do Eurovize písní přinést, a zároveň je osloví poselství samotné písně. Nejvíce se těším na poznání nového místa, zvyků, lidí a kultur a na získání nových zkušeností.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Gabriela Gunčíková - Eurovizi ustojím se ctí:

Gabriela Gunčíková - Eurovizi ustojím se ctí
Gabriela Gunčíková - Eurovizi ustojím se ctí
Gabriela Gunčíková - Eurovizi ustojím se ctí
Gabriela Gunčíková - Eurovizi ustojím se ctí
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
líbí se mi zpěvačka i písničkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Držím palce...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles