Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šťastný nový rok ... pokud se ho dožijete

16. 01. 2023 | Knižní tipy
Název: Šťastný nový rok
Autor: Malin Stehn
Překlad: Jaroslav Bojanovský
Datum vydání: 12 / 2022
Nakladatelství: Kalibr
Formát: 156 × 234 mm, 540 g
Počet stran: 352
Vazba: Pevná
Cena: 319 Kč

Je Silvestr. Nejlepší noc v roce. Zatímco staří přátelé Wiksellovi a Anderssonovi pozvedají skleničky k přípitku, jejich dospívající děti pořádají na druhém konci města vlastní večírek. Konečně se můžou odvázat.  Druhý den ráno však všechny zasáhne zpráva o zmizení teprve sedmnáctileté Jennifer Wiksellové. Hodiny utíkají. Do případu je zapojena i policie. Nikdo neví, komu věřit. Tyhle dvě rodiny toho mají hodně co skrývat. Co když ale odpověď na dívčino zmizení není zas až tak daleko od jejího domova...?

Ukázka z knihy Šťastný nový rok:


Šťastný nový rokZastavím se u kuchyně, pohlédnu na dvě dívky u dřezu a snažím se zklidnit tep. Jennifer není žádný netvor, ale úplně normální náctiletá holka, kamarádka mé dcery. Než jsem schopen promluvit, musím si několikrát odkašlat.
„Tak ahoj!“
Jennifer nereaguje. Zřejmě se rozhodla, že se bude tvářit, že neslyší.
Dál krájí salát a je ke mně obrácená zády. Její krátké, přiléhavé šaty nedávají moc prostoru fantazii. Snažím se nedívat tam, kam bych neměl.
Přesto si, když se Smilla otočí, připadám jako někdo, kdo byl přistižen při činu. Dcera se rozzáří, ztiší přenosný reproduktor a přistoupí ke mně.
„Ahoj.“ Pevně mě obejme. „Díky, žes mi pomohl mámu přemluvit!“
Jako bych snad měl na vybranou.

Jak tak objímám svou sedmnáctiletou dceru, pomyslím na něco, co mě opakovaně napadá, ačkoli je to nesmysl: kéž by našim dětem bylo napořád devět let. Devítiletí jsou dokonalé bytosti. Jsou moudří a vnímaví, přitom ale stále mají nezdolnou víru, že jejich rodiče dokážou všechno zařídit. K uspokojení potřeby napětí v jejich životě s nimi stačí navštívit dětskou hernu.
„Víš, co jsme si domluvili?“ Ucouvnu a zadívám se dceři do očí.
„Neotvírejte nikomu neznámému, žádným…“
Smilla si zakryje uši dlaněmi.
„Jo, já vím!“ Spustí ruce k tělu. „Tohle už poslouchám dva týdny.“
Pustím ji.
„Víš, my se jen o tebe bojíme.“

O autorovi knihy Šťastný nový rok:


Malin Stehn
je švédská spisovatelka, která má na svém kontě již více než čtyřicet knih, především pak pro mládež, a často přednáší o vzdělávání. Svůj magisterský titul získala v oboru komparatistiky a humanitních véd a řadu let pracovala jako redaktorka na volné noze. Věnuje se také zpěvu a skládání hudby. Se svou kapelou Crayfish nahrála v devadesátých letech v Japonsku desku, která se stala hitem. Kniha Šťastný nový rok je jejím knižním debutem pro dospělé.


Tuto knihu Šťastný nový rok zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šťastný nový rok ... pokud se ho dožijete:

Šťastný nový rok ... pokud se ho dožijete
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !