Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svět knihy Praha 2013

14. 05. 2013 | Knižní tipy
19. ročník MEZINÁRODNÍHO KNIŽNÍHO VELETRHU A LITERÁRNÍHO FESTIVALU

Místo konání veletrhu Svět knihy Praha 2013: Průmyslový palác, Výstaviště Praha - Holešovice, ve dnech 16. - 19. května 2013

Čestný host veletrhu Svět knihy Praha 2013 – Slovensko    

Čestným hostem letošního ročníku veletrhu Svět knihy Praha 2013 bude Slovensko, které v roce dvacátého výročí našeho rozdělení chystá pro návštěvníky atraktivní program s mottem „Slovensko (po)čítajte s nami“. Program zahrnuje čtení slovenských autorů, výstavy, debaty i zajímavé soutěže. Na veletrh Svět knihy Praha 2013 přijede a do programu se zapojí na 42 osobností slovenského literárního života.

Rozmanité cesty poezie

Program veletrhu Svět knihy Praha 2013 se letos zaměří především na poezii a čítá desítky pořadů a jmen našich i zahraničních básníků, performerů či představitelů slam poezie. Záměrem je představit poezii nejen formou klasické recitace, ale i ve filmu, audionahrávkách, fotografii a ilustraci.

Svět knihy Praha 2013

Laterna poetica - multimediální prostor, ve kterém je poezie prezentována formou audionahrávek či filmovými záznamy recitace českých i zahraničních básníků a dále také poezie, již najdete na internetu. Celý program tématu poezie odstartuje v Café Fra 11. 5. od 14. hodin poetický maratón, v rámci kterého vystoupí desítky českých básníků. Předveletržní poetický minifestival navštíví i prostory holešovických kaváren Liberál a Divus a Dům čtení v Praze 10.
Zároveň se chystá na sobotu 18. května od 17. hodin open air koncert Básníci v notách, kde vystoupí řada známých muzikantů, kteří zhudebňují poezii (Vladimír Mišík & ETC, Zuzana Homolová, Karpatské chrbáty, Krch-off band, Ondřej Škoch a Nitky, Jan Burian). Bonusem pro návštěvníky je, že k zakoupené vstupence na veletrh mohou na koncert bezplatně.

Čteme jedním dechem aneb Když se řekne bestseller

Vystavující nakladatelé na veletrhu Svět knihy Praha 2013 vytipují pro návštěvníky své bestsellery vydané za poslední dva roky a ty budou představeny ve stejnojmenné výstavě. Dále budou tématu bestsellerů věnovány v rámci programu besedy, kde se budou řešit otázky jako například „Lze rozpoznat bestseller? Jak je důležité jméno, téma, žánr či předchozí úspěch v zahraničí?“


Po loňském úspěchu antikvářů na veletrhu Svět knihy Praha 2013 se antikváři rozhodli zúčastnit se opět i letošního ročníku a připravit zajímavou prezentaci. Jejich speciální prezentace je pojmenována Literární míle, kde antikváři spojí svou nabídku do jedné knihovny s jednou pokladnou. Tento „supermarket“ nabídne 100 metrů knih na jednom místě.

Das Buch program představující na veletrhu Svět knihy Praha již řadu let tvorbu současných německy píšících autorů. Společně jej připravují tři instituce: Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v Praze, za podpory nadace Pro Helvetia.

V předvečer zahájení veletrhu Svět knihy Praha 2013 a literárního festivalu probíhá tradičně projekt Noc literatury, čtení překladů z evropských literatur, jenž pořádá České centrum Praha ve spolupráci s kulturními organizacemi sdruženými v projektu EUNIC. V letošním roce se uskuteční v Holešovicích v okolí Letné, dne 15. května 2013.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !