Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 28.05. 2024
Dnes má svátek Vilém
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tatínek u porodu

5. 10. 2012 | Porod

Toto téma se v poslední době řeší hodně a řeší ho mnoho žen. V čem je výhoda mít tatínka u porodu? Nebo je to nevýhoda? Stále více žen řeší tuto otázku. Pojďme si popovídat o tatíncích u porodu.

Nejen tatínek ale může ženu doprovázet u porodu, může to být i maminka, dula nebo jiná blízká osoba. Většinou jsou to ale právě muži, kteří se účastní porodu. Někdy však pod nátlakem budoucí maminky, ovšem někdy se budoucí tatínek účastní porodu zcela dobrovolně. A takového muže doma mít, to je poklad. Protože je vidět, že mu na svém miminku záleží a chce ho vidět jako první. Může držet svou ženu za ruku a hlavně ji psychicky podpořit i přes velké porodní bolesti. I tak dá muž ženě najevo, jak ji má rád.

tatínek u poroduDoktoři a porodníci s tatínky u porodu plně souhlasí a podporují je. Pověra, že muži u porodů omdlévají, je opravdu jen minimální, protože procento mužů, kteří omdlí, je velmi velmi nízké. Většinou je tatínek tak soustředěný, že ani nevnímá okolí.

Účast tatínka u porodu musí být ale dobrovolná. Pokud je tatínek donucen, nikdy to nedělá dobrotu. Tatínek může mít problém. Může mít strach z krve a bolesti a nebo ho může odpuzovat nemocniční prostředí. Porod může být pro muže velmi traumatický. Dokonce to může dopadnout i tak, že poté muž nedokáže s rodičkou udržovat sexuální vztah. Proto nikdy tatínka nenuťte. Někdy může muži pomoct v boji se strachem i to, že bude s partnerkou navštěvovat předporodní kurzy apod. Zkuste i toto tatínkovi navrhnout.

Výhodou tatínka u porodu je také určitě to, že si s miminky okamžitě vytvoří pevné citové pouto a také si utuží i vztah se svou ženou. Je to nezapomenutelný zážitek, ovšem plný bolesti, krve a starostí z neočekávaného.

Poctou pro tatínka bývá přestřihnutí pupeční šňůry. Někteří tatínkové se u toho i fotí či si porod natáčí i na video. Video je podle mého názoru už  extrémní. Myslím, že stačí pár hezkých foteček. Ještě dodám, že další osoba u porodu je zpoplatněná a tatínek či jiná blízká osoba si svou účast při porodu musí zaplatit. Většina tatínků ale tuto nemalou částku rádi zaplatí. Tento zážitek se totiž nevyrovná žádné peněžní hodnotě. Je to totiž zázrak.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Partner byl u porodu a neumím si představit kdyby nebyl.Ta podpora je poznat a navíc ani bych mu nedokázala upřít přítomnost u takové příležitosti.Sám byl za to rád a zjistil že i pro ženu to není lehké ... No radost a spokojenost na všech stranách SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kdo je chlap do nepohody Smajlík
Manžel u porodů byl a je to úžasná podpora a krásný dojemný okamžik, když si první chová toho drobečka, co je pár minut na světě Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Před 22 lety když jsem prvně rodila tak být nesměl,ale u dalších dvou porodů manžel byl a moc mi to pomohlo.Alespoň ví,čím si žena projde.SmajlíkNavíc, byl pyšný,když ho doktor nechal přestřihnout pup. šňůru a podepsat si miminko.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem tam manžela měla a jsem moc ráda, protože mi masíroval záda, držel mě za ruku, hladil mě po vlasech, nosil mi vodu a cítila jsem se tak nějak bezpečněji. Ale chápu ženy, které tam své muže nechtějí i chlapy, kteří tam nejdou. Je to tak intimní věc, že záleží na každém, jak se k tomu staví.
Obrázek uživatelky
profil
Já bych tam chlapa nechtěla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles