Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na nenáročné pokojové květiny

26. 05. 2014 | Domácnost
Zeleň v interiéru vždy prostor zútulní, zkrášlí, a prospívá i člověku, neboť rostliny, jak je známo, produkují kyslík potřebný pro lidské dýchání. Bohužel ale každá rostlina potřebuje péči, aby přežila. Některá více, jiná méně. A pokud nejste zrovna milovníci zahradničení, měli byste se poohlížet právě po té druhé skupině.

Pokud vám doposud většina zeleně v domácnosti uvadla nebo uschnula, možná jste už rezignovali a rozhodli se maximálně pro umělé květiny. Takovýto ústupek ale není nutný. Pravděpodobně jste jen vybírali nesprávné rostliny, které vyžadují intenzivní péči. Trh přitom nabízí i řadu zcela nenáročných rostlin, které přežijí i nějaké to opomenuté zalití nebo menší množství světla. A váš interiér může oplývat zelení, přestože vy jste pěstitelským anti-talentem.

bambusModerní rostliny něco vydrží

Moderní životní styl je poměrně uspěchaný, lidé nemají čas zalévat pravidelně květiny ani o ně nějak výrazněji pečovat. Naštěstí ale moderní doba přinesla i moderní trendy rostliny, které jsou elegantní a nenáročné.

Jako třeba bambus, který zažívá obrovský boom. Má netradiční protáhlý tyčkovitý tvar s drobnými lístky, je naprosto nenáročný na péči, a dokonce by vám podle asijské symboliky měl přinést štěstí. Podobně je na tom i dracena, oblíbená malá palmička, která opravdu odolá i chronickým zapomnětlivcům v zalévání. Nebo lopatkovec, který je skromný a navíc vás potěší krásnými bílými květy. Skromný je pak i filodendron s mohutnými členitými listy, nebo zelenec, bílo-zelená okrasná květina s vysokou mírou přizpůsobivosti životním podmínkám.

Známou klasikou jsou sukulenty

Klasickým řešením pro zapomnětlivce v zalévání jsou pak samozřejmě sukulenty, tedy rostliny, které umí shromažďovat ve svém těle (stonku nebo listech) vodu, která jim umožňuje přežít i velmi dlouhá období sucha. Nejznámějšími sukulenty jsou kaktusy, kterých existuje velké množství druhů. Všechny sukulenty ale potřebují dostatek světla, proto je nemůžete umístit kamkoliv.

Zdroj, foto: Bydletespokojene.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bambus mi odešel do věčných lovišť. Nejdřív vše v pořádku a potom to šlo rychle
Obrázek uživatelky
profil
jednou jsem ho měla roky.Teď jsem ho dostala znova a v létě ho zabilaSmajlík ale rostou mu dvě nová miminka,tak nic není ztraceno
Obrázek uživatelky
profil
Ten bambus by se mi líbil.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
bambus jsem dostala na svátek a superSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles