Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Tipy na nenáročné pokojové květiny

26. 05. 2014 | Domácnost
Zeleň v interiéru vždy prostor zútulní, zkrášlí, a prospívá i člověku, neboť rostliny, jak je známo, produkují kyslík potřebný pro lidské dýchání. Bohužel ale každá rostlina potřebuje péči, aby přežila. Některá více, jiná méně. A pokud nejste zrovna milovníci zahradničení, měli byste se poohlížet právě po té druhé skupině.

Pokud vám doposud většina zeleně v domácnosti uvadla nebo uschnula, možná jste už rezignovali a rozhodli se maximálně pro umělé květiny. Takovýto ústupek ale není nutný. Pravděpodobně jste jen vybírali nesprávné rostliny, které vyžadují intenzivní péči. Trh přitom nabízí i řadu zcela nenáročných rostlin, které přežijí i nějaké to opomenuté zalití nebo menší množství světla. A váš interiér může oplývat zelení, přestože vy jste pěstitelským anti-talentem.

bambusModerní rostliny něco vydrží

Moderní životní styl je poměrně uspěchaný, lidé nemají čas zalévat pravidelně květiny ani o ně nějak výrazněji pečovat. Naštěstí ale moderní doba přinesla i moderní trendy rostliny, které jsou elegantní a nenáročné.

Jako třeba bambus, který zažívá obrovský boom. Má netradiční protáhlý tyčkovitý tvar s drobnými lístky, je naprosto nenáročný na péči, a dokonce by vám podle asijské symboliky měl přinést štěstí. Podobně je na tom i dracena, oblíbená malá palmička, která opravdu odolá i chronickým zapomnětlivcům v zalévání. Nebo lopatkovec, který je skromný a navíc vás potěší krásnými bílými květy. Skromný je pak i filodendron s mohutnými členitými listy, nebo zelenec, bílo-zelená okrasná květina s vysokou mírou přizpůsobivosti životním podmínkám.

Známou klasikou jsou sukulenty

Klasickým řešením pro zapomnětlivce v zalévání jsou pak samozřejmě sukulenty, tedy rostliny, které umí shromažďovat ve svém těle (stonku nebo listech) vodu, která jim umožňuje přežít i velmi dlouhá období sucha. Nejznámějšími sukulenty jsou kaktusy, kterých existuje velké množství druhů. Všechny sukulenty ale potřebují dostatek světla, proto je nemůžete umístit kamkoliv.

Zdroj, foto: Bydletespokojene.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bambus mi odešel do věčných lovišť. Nejdřív vše v pořádku a potom to šlo rychle
Obrázek uživatelky
profil
jednou jsem ho měla roky.Teď jsem ho dostala znova a v létě ho zabilaSmajlík ale rostou mu dvě nová miminka,tak nic není ztraceno
Obrázek uživatelky
profil
Ten bambus by se mi líbil.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
bambus jsem dostala na svátek a superSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles