Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden

4. 05. 2020 | Televizní tipy
Pořádná porce dokumentární zábavy na Prima ZOOM. Následující dva týdny toho bude na Prima ZOOM k vidění spousta. Mimo jiné vás čekají celovečerní snímky – v jednom z nich se vypravíme poznávat Indii a pak tu máme další speciální prodloužený díl Vetřelců dávnověku, ve kterém zavítáme do Egypta.


Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden:


5. 5. 21.00 – Říše stříbra (Stříbrná horečka)

Nenechte si ujít jedinečný příběh o tom, jakou roli sehrálo stříbro v dějinách našeho světa od 16. století až do dnešních, moderních dní. Obchod se stříbrem nastartoval celosvětovou ekonomiku a spojil Čínu s evropskými říšemi i oběma Amerikami. Díky stříbru zbohatlo mnoho různých a naprosto rozdílných měst po celém světě od Bostonu přes Hongkong a Manilu až po New York. Stříbro způsobilo pád dynastie Ming a stálo na počátku nového věku mezinárodní výměny pokladů a idejí mezi Východem a Západem. Ale také vedlo k opiovým válkám a způsobilo čínské „století ponížení“. A nyní, na začátku 21. století je Čína znovu největším světovým dovozcem stříbra, které je palivem pokroku ve všech hi-tech oborech.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden6. 5. 22.00 – Nebezpečná povolání (Dobyvatelé nebes)

Když se dělníkovi na lešení najednou zatočí hlava nebo čistič oken šlápne vedle, může to mít fatální následky. Kvůli pracovním nehodám umírají každodenně lidé. Ale i přesto se najdou tací, kteří si vyberou povolání, kde může jediná chvíle nepozornosti znamenat naprostou katastrofu. A právě to nás ostatní na jejich profesích tolik fascinuje. Jaké je žít se vzrušením i strachem z práce na ostří nože? Přidejte se k lidem, kteří se nebojí výšek, pozorně sledují své okolí a začínají makat ve chvíli, kdy se nám ostatním slabostí podlamují kolena. Seznamte se s kapitány horkovzdušných balonů, krotiteli divokých zvířat, pyrotechniky, záchranáři nebo kaskadéry, kteří se nezaleknou vůbec žádného nebezpečí.

9. 5. 20.00 – Krásy divoké Indie

Indický kameraman Sandesh Kadur zažívá magické chvíle: sleduje skrz objektiv, jak se irbis něžně otírá o svá mláďata. Sandesh dostal za úkol natočit přírodovědný celovečerní film o tom, jak divoká indická zvířata dokážou přežít v jedné zemi společně s 1,3 miliardami lidí. Vždyť i tady, nedaleko místa, kde si hrají irbisové, narazíme na pastevce se stádem jaků. Indie je zemí plnou života. Na rovině se daří divokým slonům a nosorožcům. V pralesích se plíží tygři. Je to domov posledních lvů perských na světě, pand červených, gibonů a mnohých dalších fascinujících zvířecích druhů. A také více než miliardy lidí. Celých 17 % celosvětové populace žije v zemi o velikosti Spojených států amerických.

Není se proto čemu divit, že lidé obsadili každý kout Indie a přinutili místní divoká zvířata sdílet s nimi jídlo, vodu i půdu. Jaké překážky tedy musí divoká indická zvířata překonat, aby přežila a prospívala v krajině přeplněné lidmi? Tým indických filmařů zachytil příběhy ze všech koutů Indie, které prozrazují, co se musí stát, aby mohli lidé a zvířata žít jeden vedle druhého. Uvidíte kobry ve vesnici, makaky ve městě nebo slony přecházející přes rušnou cestu. Nebo gibona huloka s adoptovanou lidskou rodinou, tygra ohrožujícího lidi, kteří se ho snaží chránit, ale i pandu červenou, co potřebuje naši pomoc, aby našla lásku. Toto je složitý, inspirativní a někdy naprosto nečekaný příběh o našich sdílených životech lidí i zvířat: o Indii 21. století.

10. 5. 23.00 – Rozdělený mozek

Jedna z nejodvážnějších a nejkontroverznějších vědeckých teorií naší doby pokládá provokativní otázku: existuje nerovnováha mezi hemisférami našeho mozku, která ovlivňuje, jakým způsobem se vyrovnáváme s problémy naší společnosti? Navzdory dřívějším psychologickým teoriím dnes víme, že obě hemisféry mozku se zapojují do většiny činností. Nicméně způsob, jakým každá z nich vnímá jednotlivé skutečnosti, se výrazně liší.

Levá hemisféra vnímá vědu, vzdělanost a technologie, ale ne empatii k ostatním nebo schopnost nalézt pouto k přírodě. Neurovědec a psychiatr, dr. Ian McGilchrist, přesto argumentuje, že v průběhu několika století získává levá hemisféra pomalu, ale jistě větší vliv na naši společnost. Snímek Rozdělený mozek vezme diváky na osvícenou výpravu za důkazy, které by mohly podpořit McGilchristovu radikální myšlenku. Může to být právě ten film, který si jedna polovina vašeho mozku nepřeje vidět.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka