Soutěska sv. Antonína se zařezává do vysokého kopce a na jejím dně teče potůček. Idyla. Nad potokem je jeskyně, v níž už za pohanských dob uctívali boha Pana. Dnes je svatyně zasvěcena sv. Antonínovi. Lidé z širokého okolí sem přicházejí uložit do skalních štěrbin svá přání a modlitby. Ale je tady taky taverna, ve které Mirkovi připraví několik jednoduchých pomazánek.
Pak se podíváme do továrny na zpracování karobu, kterému ještě naše babičky říkaly svatojánský chléb a který slouží jako chuťově rovnocenná náhrada čokolády, a na závěr se vypravíme na vrchol jedné z krétských hor, do rodinné taverny, která je ve všem soběstačná. Vše, z čeho vaří, si vypěstuje.
4. díl pořadu Vůně krétské kuchyně s Miroslavem Donutilem můžete sledovat 29. 1. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize