MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvláštní znamení touha - Proti proudu potoků

16. 09. 2015 | Televizní tipy
Dějiny trampingu jsou vlastně dějinami českého národa za uplynulých sto let. Je v nich vše – nabytá svoboda i její opakovaná ztráta, prosperita i krize, budování a zapomínání demokracie, drobné lidské osudy, selhání, kolaborace, ale i velká hrdinství. Tramping se totiž svým způsobem dotkl každého z nás. Třetí díl cyklu Zvláštní znamení touha - Proti proudu potoků připomíná historii trampingu na Moravě a v okolí Brna.

Brněnští trampové vyráželi ve 20. letech minulého století za zvuků kytar proti proudu řeky Svratky Zvláštní znamení touha - Proti proudu potokůdaleko za město, do malebného údolí pod Kníničkami, a postupně dál, na Bílý potok... Místa prvních campů zalila studená voda Brněnské přehrady. Tamní sběratel tvrdí, že první tramping na jihu Moravy byl zaznamenán v místech dnešní Vranovské přehrady.

A s Čechošvýcarkou a světoběžnicí Lilly jsme se zajeli podívat na někdejší poutní místo moravského trampingu na řece Jihlavce pod Kozlany – a stanuli na břehu Dalešické přehrady. Tento díl pořadu Zvláštní znamení touha by se také mohl jmenovat Pod hladinou přehrad. Jenže je zde slavná brněnská osada Rowers, slavící 70 let svého trvání, a vzpomínky na skvělou generaci prvorepublikových hudebních skladatelů a sbor Zelená sedma – swingové dědictví je v tvorbě i interpretaci Brňáků stále silně patrné. Těžko se někde hraje lepší trampská muzika.

Zvláštní znamení touha - Proti proudu potoků můžete sledovat 16. 9. 2015 od 21,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !