Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zločiny, které změnily svět na Prima ZOOM

4. 05. 2024 | Televizní tipy
Většina velkých zločinů se vryla hluboko do kolektivní paměti kvůli tomu, jak jsou kruté nebo senzačně velkolepé. Ale kvůli okolnostem zločinů se často zapomíná, jaké byly jejich důsledky. Když se podíváme zblízka, objevíme mnoho pozoruhodných případů, které se zapsaly do dějin ne tím, jak byly krvavé, ale protože pomohly formovat naše chápaní morálky, dobra a zla. 

Třídílná minisérie Zločiny, které změnily svět se zaměřuje na historické kriminální případy, jež natrvalo ovlivnily naše životy. Budeme sledovat, jak se z hrůz spáchaných zločinů zrodila základní lidská práva. Jak se z nich staly státní záležitosti, které dokázaly otřást celými politickými systémy. A odhalíme, proč se součástí naší kolektivní paměti staly zrovna ty nejhorší skutky. 

Zločiny, které změnily svět na Prima ZOOMDůsledky případů, kterými se zabýváme, měly přímý dopad na to, jakým způsobem si dnes představujeme a prosazujeme spravedlnost. Každá epizoda rozebírá čtyři historické kriminální případy od doby osvícenství do konce 20. století, které vyvolaly mezinárodní pozornost – ať už šlo o atentát na prezidenta Abrahama Lincolna, vraždy Jacka Rozparovače, Dreyfusovu aféru, Lindberghův únos, sarajevský atentát, smrt těhotné herečky Sharon Tate nebo masakr na střední škole Columbine.  Zločinná podívaná na Prima ZOOM.

Významné zločiny zmapujeme na Prima ZOOM:


Zločiny, které změnily svět (3 díly, sobota po 22.00, reprízy úterý v 15.55)
Tento seriál ukazuje velkolepé kriminální případy, které udržely svět v napětí a navždy jej změnily. Patří mezi ně velké soudní skandály, děsivé sériové vraždy a historické atentáty.

4. 5. Od Jacka Rozparovače k Dreyfusově aféře

První epizoda je věnována čtyřem zločinům z 18. a 19. století, které změnily svět. Mezi nimi je francouzský případ kolem smrti nejstaršího syna Calasovy rodiny. Pochybné propletence mezi státem, církví a soudnictvím inspirují osvícenského filozofa Voltaira, aby se zapojil a rozpoutal diskusi o náboženské svobodě v Evropě.

11. 5. Od sarajevského atentátu k pokusu o atentát na Hitlera

Tyto zločiny vyvolávají války, vrhají celé národy do zmatku a slouží jako zásadní zlomy v dějinách. Druhá část se ponoří do čtyř případů z počátku 20. století, jejichž důsledky mají vliv i dnes. Patří mezi ně sarajevský atentát, který uvrhne svět do války, a děsivé vyvrcholení války gangů, která z Al Caponeho dělá „veřejného nepřítele č. 1“.

18. 5. Od Escobara k masakru v Columbine

Ve třetím dílu budeme svědky mizení snu celé generace, uvidíme, jak jsou podkopávány celé státní systémy, a odhalíme různorodé sociální neduhy. Čtyři zločiny z druhé poloviny 20. století navždy mění svět: kultovní vraždy Charlese Mansona vyvolávají otřesy po celém světě. Drogová válka v Kolumbii eskaluje a staví Pabla Escobara do hledáčku americké FBI.

Zločiny, které změnily svět, sledujte od 4. 5. ve 22.10 na Prima ZOOM


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !