Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Byl jednou jeden život - 5. díl

26. 06. 2008 | Televizní tipy

V nejúspěšnějším animovaném seriálu o lidském těle”Byl jednou jeden život” poznáme a uvidíme co to je a jak funguje mízní soustava a proč tu není vůbec žádná krev.


Poté se přesuneme do kostí a poznáme naši kostru. Zlomená noha pěkně bolí… proč a jak se zhojí si nesmíte nechat ujít. Svaly jsou oproti kostem nejobjemnější a nejmohutnější soustava lidského těla. Na závěr zažijete válku s toxiny. Jak se tyto malé škodlivé potvůrky dostanou do našeho těla a jak s nimi umíme bojovat sami uvidíte.


Čtěte také články o celé sérii DVD Byl jednou jeden život:
Byl jednou jeden život - ANATOMIE, jako animovaný seriál

Byl jednou jeden život - 1. díl
Byl jednou jeden život - 2. díl
Byl jednou jeden život - 3. díl

Byl jednou jeden život - 4. díl

Byl jednou jeden život - 6. díl

Byl jednou jeden život - 5. díl


Byl jednou jeden život18. Mízní soustava

Lymfatickou neboli mízní soustavou je dopravována tělní potrava z mezibuněčných prostor přímo do krve. A jaké jsou mízní orgány, proč je v našem těle máme? Poznejte s námi cévy, slezinu, mandle a brzlík.

 

19. Kosti a kostra

Lidská kostra je jako neuvěřitelná katedrála nejrůznějších tvarů a funkcí. V tomto díle se můžete podívat z čeho je postavená… začneme u chrupavek a poznáme, jak kosti s věkem rostou a sílí a také, že musí být neustále obnovovány. Čím je člověk starší, tím jeho kosti slábnou a ztrácí svoji pevnost.

 

20. Svaly a tuky

Svaly jsou nejobjemnější a nejmohutnější soustava lidského těla, která tvoří téměř polovinu jeho celkové hmotnosti. Sportování a hry nám dávají možnost poznat dokonalou koordinaci svalů a pohybů a i proto je fyzický pohyb důležitý.

 

21. Válka s toxiny

V tomto díle vám ukážeme, jak naše tělo dokáže bojovat s nejrůznějšími škodlivými látkami, které nás v dnešní době obklopují….výfukové zplodiny, tabákový kouř, spalovny a další nástrahy moderní uspěchané doby.

.

V novinových stráncích v prodeji od 26. června 2008.



 

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !