Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Lucie Šafářové

1. 10. 2021 | Televizní tipy
Úspěšná tenistka se musela v průběhu své kariéry potýkat s velkým množstvím zdravotních problémů a hrozilo jí předčasné ukončení sportovní dráhy i trvalé následky. Příběhem provází Markéta Kosová. Připravili: M. Kosová a Z. Gawlik
(Premiéra)

Lucie Šafářová se narodila v roce 1987 a s tenisem začala ve třech letech. Česko poprvé reprezentovala na MS kategorie do 14 let. V tomto věku se objevil první velký zdravotní problém s páteří, který byl následkem toho, že během roku vyrostla o 12 cm.

13. komnata Lucie ŠafářovéNásledující půlrok musela strávit téměř bez pohybu. Většina lékařů jí doporučovala skončit se sportem, protože v krajním případě hrozily dokonce i trvalé následky. Lucie se ale tenisu nevzdala a nakonec všechno dobře dopadlo.

Do okruhu WTA Tour vstoupila v lednu 2005, v květnu získala premiérový titul, v červnu pronikla do první stovky světového žebříčku a na konci roku figurovala na 50. místě.

V následujících letech tu pak získala celkem sedm titulů ve dvouhře a patnáct ve čtyřhře. Z tzv. grandslamových turnajů (čtyři nejprestižnější tenisové soutěže světa: mezinárodní mistrovství Francie /Roland Garros/, USA a Austrálie a britský Wimbledon) má pět titulů ve čtyřhře (2x Austrálie a Francie, 1x USA), největším úspěchem ve dvouhře byla finálová účast na Roland Garros.

Pětkrát byla členkou vítězné české reprezentace ve Fed Cupu (světový pohár ženských družstev): 2011, 2012, 2014, 2015, 2018. Na LOH v Riu de Janeiru 2016 získala v ženské čtyřhře spolu s Barborou Strýcovou bronzovou medaili. Vrcholnou sezónu zažívala v roce 2015.

Tehdy dosáhla kariérního maxima, když ve dvouhře byla 5. a ve čtyřhře 4. nejlepší hráčkou světa. Ve stejný měsíc byla ale hospitalizována pro bakteriální infekci, která se objevila vzápětí po předcházejícím poranění břišního svalu a později měla i další zdravotní problémy, které ji pronásledovaly až do konce sportovní kariéry na jaře v roce 2019.

Přesto ještě dosáhla řady úspěchů. Lucie Šafářová i nadále žije tenisem, je patronkou mnoha akcí. Nejvíc se ale věnuje rodině: od 2018 žije s hokejistou Tomášem Plekancem, v prosinci 2019 se jim narodila dcera Leontýna Plekancová.



Příběh 13. komnata Lucie Šafářové můžete sledovat 1.10. 2021

od 21:10 na ČT1!!

A opakování 3.10., 6.10. a 7.10. na ČT1!




Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !