8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Lukáše Šembery

10. 10. 2012 | Televizní tipy
13. komnata Lukáše Šembery odhalí osud nadějného sportovce. Lukáš Šembera miloval motorky a závodění na nich už od útlého dětství. Jezdit na minibiku začal v osmi letech, ve třinácti se stal vítězem mistrovství Slovenska silničních motocyklů třídy 12 ccm. V roce 2008 obsadil 12. místo na mistrovství silničních motocyklů ve Španělsku.

Byl mezi vyvolenými pro start na mistrovství světa. Ale osud rozhodl jinak. Mladý závodník si vyrazil užít exhibiční závod pitbiků v brněnské Olympii, jen tak pro zábavu. Spadl, ale srdce závodníka mu nedovolilo vzdát to, a tak znovu nasedl. Chtěl udělat co nejlepší výsledek, proto pořádně přidal plyn.

13. komnata Lukáše Šembery13. komnata Lukáše Šembery odhalí jeho životní pády i úspěchy. Čtyři metry před cílem mu ale podklouzlo zadní kolo a hlavou narazil do obrubníku. Pamatuje si jen, že ležel na zemi a křičel, že necítí půlku těla. Říká, že jeho osudovým číslem je devítka. Vždycky ji měl na startu. A v den onoho exhibičního závodu bylo v kalendáři datum 19. 9. 2009!

Verdikt lékařů zněl - fraktura čtvrtého a pátého obratle, porušená mícha.  Svět se mu rázem obrátil vzhůru nohama. Musel řešit úplně jiné věci než boje o medaile. Ale nenechal se zdeptat. Už v nemocnici se zhlédl v americkém vozíčkáři Áronu Foteringenovi, který skáče z rampy a dělá salta na vozíku. Dneska i Lukáš řádí na skateboardové U-rampě, lyžuje, prohání čtyřkolku a miluje rychlou jízdu autem.

Zkusil basket i práci tatéra. Žije s vervou a nic nevzdává. Z plastické operace proleženin, kterou právě podstoupil, posílal kamarádům fotky s nápisem: „Jsem Frankenstein“. Příběhem mladíka, který si přes svůj velký handicap naplno užívá života, provází Zuzana Burešová.

Sledujte pořad s názvem 13. komnata Lukáše Šembery
již 12.10. 2012 od 20.55 hod. na ČT1


Zdroj, foto: Česká televize
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Lukáše Šembery:

13. komnata Lukáše Šembery
13. komnata Lukáše Šembery
13. komnata Lukáše Šembery
13. komnata Lukáše Šembery
13. komnata Lukáše Šembery
13. komnata Lukáše Šembery
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Budu se dívat..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles