Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aleksandr Malinin - Ruské romance

25. 03. 2010 | Kultura
Alexandr Malinin uchvacuje miliony posluchačů na celém světě. Jeho šlechetný a důstojný styl se vyznačuje mnoha vlastnostmi charakteru ruského národa. Pro všechny srozumitelný se nastálo zařadil do pokladnice světové kultury. Již 28. března v Praze umělec představí na jediném koncertu v České republice okouzlující program Ruské romance, který je shrnutím jeho velkolepého díla.

Alexandr Malinin vystudoval estrádní umění ve Státní filharmonii a hned byl přijat do Státního národního uralského pěveckého sboru na pozici vokalisty. Opravdovou kariéru však odstartoval v roce 1987 vystoupením na rockovém festivalu v Moskvě. Skladby Černý havran a ruská romance Kočí, nepoháněj koně, které přednesl v tenkrát netypickém stylu, udělaly na posluchače velký dojem. O rok později, během televizní soutěže mladých interpretů Jurmala, mu nadšená porota jednoznačně přiznala hlavní cenu. Získal si také uznání mezi kritiky i širokou veřejností. Jeho písně si zamiloval a notoval celý národ. Těšily se takové popularitě, že se natrvalo zapsaly v ruské hudební kultuře. První koncertní program Bál Alexandra Malinina shlédlo za 20 dní neuvěřitelných 360 tisíc diváků, díky čemuž získal titul za nejlépe prodávané vystoupení 90. let! Od této doby jsou Bály Alexandra Malinina (Hvězdný Bál, Paškální Bál Mojí Duše, Sváteční Bál Alexandra Malinina, a jiné) hosty na nejprestižnějších scénách Moskvy a jejich televizní nahrávky jsou vysílány na celém světě. K dnešnímu dni Alexandr Malinin vydal 20 sólových alb (mimo jiné Poručík Galicyn, Bál, Prokleté noci, Břehy), z nichž se každé prodávalo v milionových nákladech. V roce 1989 byl Alexandr Malinin nominován na cenu Leninského Komsomolu – celou částku za toto vyznamenání se rozhodl věnovat na obnovu ruských zničených kostelů. Malinin je zván do nejpopulárnějších televizních programů, koncertuje nejen v Rusku, ale také v USA, Evropě či Austrálii. O jeho velkolepé kariéře a tvorbě vznikají dokonce filmy, jako např. Balada o písničkáři, nebo  Malinin – minulost a budoucnost. Jeho zlatě vyryté jméno se objevuje na Náměstí hvězd u Státního centrálního koncertního sálu „Rusko” v jedné řadě s takovými postavami ruské estrády, jako A. Vertinskij, L. Utyosov, nebo K. Šulženko.  

V roce 2003 Alexandr Malinin zahájil novou etapu své umělecké kariéry. Poprvé vytvořil klasické Ruské romance a opět slavil mimořádný úspěch, obvykle před absolutně vyprodaným hledištěm. A právě s tímto programem Alexandr Malinin vystoupí 28. března 2010 v pražském Divadle Hybernia.


Zdroj: Makroconcert.cz

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !