Zdeněk si u stolu objedná několik jídel, ale moc líbit se mu nebudou. „Menu splňuje svou základní funkci. Řekne ti něco o té hospodě. A tohle je špatný. Navíc čekám už čtyřicet minut. Hamburger je nedochucený, suchý jak dědkův skalp a nakonec tu máme p__nu desetiletí, churros na Šumavě.“

Jak proměnu restaurace a pomoc majitelům šéf uchopí? „Začneme tím, že kuchyně není nejčistší. Zkrátka na úklid serete. A tobě, Jakube, něco povím. Tím, jaký pořádek máš v kuchyni, vše začíná i končí.“
Jak to má Jakubova rodina s financemi? Dluh tři čtvrtě milionu je tíží, i když rodina poctivě řeší své problémy. Co Zdeněk v penzionu najde? „Ty bys, Jakube, potřeboval pořádně nakopat do prdele, takhle se to nedělá.“
Jakub si dá panáka na kuráž. „Kořalička na kuráž, to neděláš dobře, Jakube,“ glosuje pitný režim šéfkuchaře šéf. „Platíš krvavý nájem, staráš se o čtyři děti, neumíš to… Klobouk dolů, jenže odvaha pracovat a dělat prosperující byznys jsou dvě odlišné věci,“ utrousí šéf při výhledu na šumavské kopce.
V restauraci bude pomáhat i Jakubova maminka. „Jak mu mám pomoci? On se nedá, proto jsem ráda, že jste tady, mě neposlechne, nedá se…“ Jak tohle celé dopadne, jak projde parta na Pláních zátěžovým testem?
Co si na tým z penzionu připraví šéf: „Nemilosrdně nastavíme zrcadlo a festival otrlého strávníka už jede.“ Co přivádí šéfa do stavu beztíže? On má jasno a není to zážitek z kuchyně: „Nemůžeš přece chodit s dítětem na břiše po hospodě. To je jako co, Burkina Faso na Šumavě?“
Jak dopadne Jakubova rodina při návštěvě šéfa a jaké lahůdky během ní vyjdou najevo? Kolik hvězd dostane nakonec Jakubův podnik?
Další díl nové série pořadu Ano, šéfe můžete sledovat
11. 9. ve 21.35 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová