Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Autobiografický román Rok kohouta

9. 04. 2008 | Knižní tipy
Autorka: Tereza Boučková
Vydal:  Odeon
Rok vydání: 2008
Počet stran: 336 str.
Cena: 259 Kč, pro členy klubu 229 Kč
Formát: 132x206 mm, 446 g, vázaná

Autobiograficky laděný román je drásavě upřímnou výpovědí ženy, které se rozpadne život a ona hledá sílu, s níž by ho dokázala znovu poskládat dohromady.

Hovoří o rozpadu rodiny i o dalších krizích, tvůrčí a osobní, které se říká krize středního věku. Tereza Boučková z nich hledá východisko bolestně, ale taky nekompromisně, především k sobě. Rok kohouta je cesta od naprosté beznaděje k osvobodivé odvaze.

Rok kohoutaRok kohouta













Tereza Boučková se narodila v Praze v roce 1957 Anně a Pavlovi Kohoutovým. Po základní škole navštěvovala nejprve dvouletou školu ekonomickou, pak přestoupila na akademické gymnázium. Pokoušela se o studia na DAMU,  ale nebyla  přijata. Ve dvaceti letech  podepsala Chartu 77 a do roku 1989 vystřídala řadu podřadných zaměstnání. Roku 1990 obdržela Cenu Jiřího Ortena za prózu Indiánský běh; kniha byla přeložena do několika jazyků. Následovaly prózy Křepelice (1993), Když milujete muže (1995), Krákorám (1998). Jen tak  si trochu schnít - fejetony o mužích a lidech (2004) je knižní výběr z nejlepších fejetonů, psaných pro noviny. Tereza Boučková je také autorkou scénáře k filmu Smradi (2002).

V roce svých  padesátých  narozenin uspěla v soutěži Sazky o nejlepší nerealizovaný scénář a napodruhé se svým scénářem  Zemský ráj to napohled vyhrála první cenu. V roce 2007 měla také premiéru její divadelní adaptace Felliniho filmu Silnice v Klicperově divadle v Hradci Králové.

Tereza Boučková žije se svým mužem a synem v chatové osadě Záhrabská nad Svatým Janem pod Skalou.


Více informací o této knize Rok kohouta  se dozvíte také na stránkách www.knizniweb.cz.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
si ji prectu.....autobiografie me zajimaji cist........
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles