Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bambusový nábytek a doplňky bytu

2. 06. 2011 | Moderní bydlení
Design nábytku i doplňků nabízí širokou škálu materiálů i stylů – od klasického dřeva, kůže a tkanin, přes ocel, sklo a plast k alternativnímu papíru... Při výběru nábytku se stále více z nás zabývá nejen jejich vzhledem, cenou a praktičností, ale myslíme také na životní prostředí. A tak se zrodil nábytek bambusový.

Proč je bambus ekologický? Bambus patří mezi dřevnaté traviny a roste obrovskou rychlostí -  v tropických regionech až 10 cm za den! Obnovuje se tedy takřka před očima! Jaké další výhody bambusový nábytek skýtá? Zejména pevnost, vždyť z tohoto materiálu se vyrábí dokonce i lešení při stavbě výškových budov.

Vyniká ale také pružností a svými vlastnostmi se celkově podobá dřevu stromů. Výborně odolává vlhkosti, lze jej tedy použít také jako nábytek do exteriéru. Protože se jedná o travinu, vytváří dutá stébla s kolénky, což nabízí široké možnosti využití při tvorbě zajímavého designu. Styl bambus se hodí především do moderních bytů a domů zařízených v přírodním tropickém stylu.

Bambusy se těží podobně jako jiné dřeviny, před samotným zpracováním se musí důkladně vysušit za velmi vysokých teplot. Preparované a řádně vysušené roury pak putují na zpracování – většinou v manufakturách, kde se technologie ruční výroby často dědí z generace na generaci. Protože existuje na 1200 druhů bambusu, můžeme se setkat s velkým množstvím přírodních barevných variant v odstínech zelené, šedé, béžové i hnědé. Rostlinu lze samozřejmě také uměle barvit, většina zákazníků však upřednostňuje přírodní odstíny, nebo alespoň takové, které přírodně vypadají.

Jasné barvy jako fialová, růžová nebo modrá nejsou pro bambusový nábytek příliš běžné, neboť působí v kombinaci s tímto materiálem poněkud nesourodě. Nicméně na žádost zákazníka to technologicky nepředstavuje žádný problém. A cena? Vzhledem k tomu, že se jedná většinou o ruční výrobu (nebo alespoň částečně ruční výrobu) je cena pochopitelně vyšší než u masově vyráběného nábytku. Nicméně kvalita je rovněž nesrovnatelně vyšší a suma sumárum můžete za rozumnou cenu získat skutečně originální kus nábytku, který v kombinaci s vhodnými doplňky  jistě dodá vašemu bydlení osobitost a „šmrnc“!




Agrant - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mam rada bambusovy nabytek Smajlík
udrzba jednoducha: jednou za cas prejet mekkym kartacem s mydlovou vodou a osprchovat
Obrázek uživatelky
profil
Ano,jaka je ta údržba????Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles