8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Burger Street Festival se vrací do Zlína, nabídne i zlínský burger

28. 05. 2022 | Kultura
Milovníci burgerů a dalších street food specialit ve Zlíně se po roce opět dočkají. Největší putovní street food akce v České republice - Burger Street festival dorazí v pátek 3. června 2022 do krajského města, zdrží se do neděle 5. června. Letoškem festival mění místo konání: z náměstí Míru se stěhuje k Obchodnímu domu, slibuje také ještě zajímavější koncept a více stánků. Vstup je tradičně zdarma.

Festival opět doprovodí oblíbená návštěvnická soutěž o nejlepší burger. Pořadatelé také ve spolupráci s Obchodním domem nově dají fanouškům možnost navrhnout jeden burger speciálně pro Zlín.

Burger Street Festival se vrací do Zlína„Loni návštěvníci ve Zlíně během tří dnů „spotřebovali“ víc jak jeden a půl tuny masa, až deset tisíc bulek a desítky kilogramů salátu nebo omáček. Tato čísla nejspíš půjdou letos ještě výš. Hlásí se nám totiž rekordní počet prodejců. Aktuálně jsme v situaci, kdy máme zaplněné náměstí před Obchodním domem,“ prozrazuje pořadatel festival Bedřich Snášel.

Do Zlína tak dorazí špičkový výběr burgermakerů z celé republiky. „Prodejci tradičně nabízí minimálně tři druhy burgerů. Vedle těch obvyklých hovězích návštěvníci vyzkouší třeba trhané vepřové maso i jiné alternativy včetně bezmasých. Aby si akci užili i ti, kteří klasický burger nemohou, připravují někteří prodejci vegetariánské burgery, obvykle s grilovaným sýrem, nebo bezlepkové bulky pro celiaky. Samozřejmostí je i široká nabídka pálivých burgerů,“ doplňuje Bedřich Snášel. Pořadatelé garantují jednotné gramáže burgerů a regulují i ceny, tak aby návštěvníci mohli ochutnat co nejvíc druhů.

Ve Zlíně nebudou chybět ikonické podniky, které patří ke stálicím festivalu a z minulých ročníků vlastní medaile návštěvnického hlasování. Pestrou škálu burgerů doplní další street food nabídka od Corn Dogs - v těstíčku obalovaných párků přes tradiční švýcarskou sýrovou bombu Raclette až po skvělé domácí hranolky. O sladkou tečku se postarají výrobci mexické speciality Los Churros, makronek Judyth Sweet Art nebo oblíbené rolované zmrzliny, kterou kuchař připravuje přímo před zraky návštěvníků. Gurmáni mohou zajít i na speciality gastro podniků Obchodního domu a posedět na venkovních zahrádkách.

Burger Street Festival má letos rekordních 31 zastávek. Do Zlína dorazí hned na začátku sezony. „Zlín pro nás byl vždy trochu netradiční tím, že se konal v centru města a ne u obchodního centra. Spoluprací s Obchodním domem spojujeme výhody obou konceptů. Zůstáváme v centru, navíc na krásném místě, které je s dobrým jídlem spojené,“ skládá krajskému městu i partnerovi festivalu poklonu Bedřich Snášel.

Právě o festivalovém víkendu navíc začíná v Obchodním domě rozsáhlá výstava díla Salvadora Dalího. „Návštěvníci tak mohou spojit dobré jídlo s kulturním zážitkem v Galerii Desítka v nejvyšším, desátém podlaží, odkud je krásný výhled na město,“ doplňuje manažerka Obchodního domu Soňa Ondřejová.

Do toho, co bude v letošní festivalové nabídce burgerů, budou moci zasáhnout i fanoušci na sociálních sítích. „Před festivalem vypíšeme anketu, ve které budou moci lidé sami navrhnout, jaké suroviny by rádi viděli v burgeru, který bude věnovaný právě Zlínu. Je jen na nich, jestli do něj budou chtít promítnout typickou žlutou barvu, nebo baťovskou cihlovou, nebo v něm mít chuť švestkových povidel a jiných ingrediencí typických pro město a celý kraj,“ uzavírá Bedřich Snášel.
 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Burger Street Festival se vrací do Zlína, nabídne i zlínský burger:

Burger Street Festival se vrací do Zlína, nabídne i zlínský burger
Burger Street Festival se vrací do Zlína, nabídne i zlínský burger
Burger Street Festival se vrací do Zlína, nabídne i zlínský burger
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles