Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Praktické vychytávky pro vaši domácnost

1. 10. 2008 | Domácnost

Je tu podzim.. Mnohé z nás se utápí ve špatných náladách, mnohé maminky vypravili před nedávnem své děti poprvé do školy a mnohé absolventky škol nastoupily do svého prvního zaměstnání…

 

Podzim tedy není jen časem lenošení a únavy, ale stává se také obdobím změn a kolotočů. Pro ty z vás, které nechtějí usnout na vavřínech a věnovat se i přes všechny spěchy tomu, aby byl jejich domov útulný, je tu mix nejrůznějších rad a tipů právě pro domácnost…

 

Zašlé stříbro bude jako nové, když jej vložíte do mísy, kterou předtím vyložíte alobalem. Do nádoby nasypte velké množství soli a horkou vodu tak, aby vznikl rotok a stříbro v něm nechte asi půl hodiny ležet. Poté opláchněte vodou a osušte.

 

Prášek do pečiva účinkuje bezvadně jako čistič na skvrny od kávy nebo čaje. Málokdo však také ví, jak spolehlivě pohlcuje pachy. Stačí jen nasypat jej do suchých bot, nechat působit přes noc a můžete bez obav vyrazit třeba na horský pochod.

 

Ryby jsou zdravé a vynikající. Ale mýt nádobí po vaření ryb není zrovna pochoutka. Abyste z něj dobře odsranili zápach, po umytí jej důkladně vystřete citronem a nechte chvíli působit, než nádobí opláchente.

 

Zápach z ryb zmizí, dáte-li rybu na čtvrt hodiny do vlažného mléka.

 

Kyprá bábovka na prostřeném stole je pro dobrou hospodyni přímo nutností. Občas se ale stává, že nám drží ve formě jako přibitá. Chcete-li se vyhnout jejímu pracnému dolování, zapomeňte na hrubou mouku a použijte hrubou, nejlépe domácí, strouhanku. Ta navíc při pečení vytvoří chutnou kůrku.

 

Výlevka je opět ucpaná a nepříjemně zapáchá. Potřebujete ale vařit a nemáte čas běžet do obchodu pro čistič odpadů? Žádný strach! Do odtokové roury zkrátka nasypte větší množství sody a po chvíli do do roury přilijte půl sklenky octa. Uslyšíte známé bublání a syčení a odpad by se měl uvolnit. 

 

Provoňte si byt tak, že pár kapek svého oblíbeného parfému natřete na žárovku u lustru.. Až nasvítíte, budete se divit, jak intenzivně a přitom jemně bude váš byt vonět…

 

Aby děti neplakaly, až jim budete sundávat náplast, potřete ji napřed olejem. Sloupne se pak téměř sama a bez bolesti!

 

Alpa skvěle poslouží na vyčištění skvrn od propisovací tužky.Stačí jí kousek nalít na vatu a čistit.

 

Zápach na WC zmizí levně a rychle, pokud nad záchodovou mísou zapálíte sirku a necháte ji shořet.

 

 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
určitě vyzkouším ten odpad, ten mě zaujalSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobré rady
Obrázek uživatelky
profil
nápady
Obrázek uživatelky
profil
A když bábovka stejně nejde vyklopit, otočíme formu a hodíme navrch utěrku namočenou ve studené vodě. Počkáme asi 5 minut a vyklopíme.

Pozor! Funguje to jen, když vyklápíte hned po upečení!
Obrázek uživatelky
profil
Jsou to výborné rady, prášek do pečiva do tenisek opravdu je účinný a hned jdu zkusit rožnout sirku nad wc. Díky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles