8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

České chaty snů - 13. 4. 2024

13. 04. 2024 | Televizní tipy
Malá chatička, kterou vlastnoručně před osmdesáti lety postavil majitelčin dědeček, je obklopená rozsáhlým kouzelným jabloňovým sadem. Je na samém konci jedné středočeské obce nedaleko Vraného nad Vltavou. 

Pod smrti dědečka začala chata chátrat a jeho vnučka se chce pokusit jeho odkaz zachránit. Jak se to podaří architektům ve složení Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar? Jestli jste napjatí, jak to dopadne, tak se na tuto premiérovou přestavbu Českých chat snů podívejte už teď na prima+.

České chaty snů - 13. 4. 2024Chata byla poměrně pěkná, ale zhruba z jedné poloviny v naprosto žalostném stavu. Některé detaily jsou krásné – s provedením pomáhali studenti stavebnictví a to je pak znát. Velkým problémem jsou mělké základy a neúnosné stěny. Navíc do střechy už nějakou dobu zatéká, a je tak téměř na spadnutí.

Pevným bodem proměny se stane zděný komín. Architekti se do rekonstrukce pustili z gruntu – půlka chaty šla dolů a nechali si ji znovu vyrobit z dřevěných panelů. Uvnitř byl směr změny jasný – všechno vyčistit, zjednodušit, odstranit nevyužité prostory. Cílem bylo také zrušit miniaturní chodbu a na jejím místě nově vybudovat kuchyni a koupelnu.

Shrnutí architekta Ondřeje Zdvomky: „Zásadním problémem byla kvalita konstrukce, která se musela nahradit, a největší výzvou se stalo, jak to provést tak, aby nic nespadlo. Chatu jsme proměnili do venkovského stylu, ale v modernější podobě – jemně jsme k sobě ladili odstíny šedé, žluté a dřeva, spolu s nasládle zelenou linkou. 

Vnitřní stěny zůstaly pohledově dřevěné, což nám umožnila dřevěná panelová technologie. Zajímavostí je zvýraznění směřování oken na stromy v sadu a nezvyklé řešení obložení fasády horizontálním směrem s předsazením.“

Premiérový díl České chaty snů uvidíte v sobotu 13. 4. 2024 ve 21.40 na Primě a reprízu v neděli v 8.05 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku České chaty snů - 13. 4. 2024:

České chaty snů - 13. 4. 2024
České chaty snů - 13. 4. 2024
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !