8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český film Ve stínu míří do kin

6. 09. 2012 | Filmové novinky
Nový film režiséra Davida Ondříčka Ve stínu vznikl podle původního scénáře Marka Epsteina, držitele několika prestižních ocenění (Hartley-Merrill Prize, několikanásobné ocenění v Cenách Sazky), autora scénářů k českým filmům Roming nebo Václav, za nějž společně s Jiřím Vejdělkem získali cenu pro nejlepší scénář  na MFF v Šanghaji a byli nominováni na Českého lva.

Hlavní role filmu Ve stínu vytvořili Ivan Trojan a uznávaná mezinárodní hvězda – německý herec Sebastian Koch, známý z oscarového dramatu Životy těch druhých, ale dnes třeba i z hollywoodského snímku Neznámý, kde si zahrál po boku Liama Neesona a Diany Krugerové.

Ve stínuV dalších rolích uvidíme Soňu Norisovou jako Haklovu ženu Jitku, Davida Švehlíka v roli Haklova policejního parťáka Beňa, Jiřího Štěpničku jako Haklova nadřízeného, dále pak Marka Taclíka, Norberta Lichého, Martina Myšičku, Miroslava Krobota a další.

Vzhledem k náročnosti projektu museli producenti David Ondříček a Kryštof Mucha zajistit financování z domácích i zahraničních zdrojů. „S producentem Kryštofem Muchou jsme sháněli finance  čtyři roky. Dvakrát jsme film odložili, Marek Epstein napsal sedmnáct verzí scénáře,“  popisuje úsilí o vznik snímku  David Ondříček . „Pokud bych to měl absolvovat znovu, odmítl bych. O to větší byla Ve stínu výzva, pro mne a všechny zúčastněné.“ Film Ve stínu vznikl v česko-slovensko-polské koprodukci.

O filmu Ve stínu:


V bývalém Československu 50. let se odehrává napínavý kriminální příběh, který ve svém důsledku zasáhne do osobních osudů  aktérů i jejich blízkých.
Kapitán Hakl (Ivan Trojan)  vyšetřuje krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza.

 Z nařízení Státní bezpečnosti přebírá Haklovo vyšetřování  major Zenke ( Sebastian Koch), policejní specialista z NDR, pod jehož vedením se  vyšetřování ubírá jiným směrem, než Haklovi napovídá instinkt zkušeného kriminalisty. Na vlastní pěst pokračuje ve vyšetřování.

Ve stínuMůže  jediný spravedlivý obstát v boji s dobře propojenou sítí komunistické policie?  Protivník je silný a Hakl se brzy přesvědčuje, že věřit nelze nikomu a ničemu. Každý má svůj stín minulosti, své slabé místo, které dokáže z obětí udělat viníky a z viníků hrdiny.

Příběh Ve stínu nabízí především napínavý detektivní příběh, který se však díky skutečným dobovým souvislostem stává nadčasovou úvahou o tom,  do jaké míry může jedinec vzdorovat organizované síle zla prorostlé do státních struktur.

Kapitán Hakl je policajt ze staré školy, chlap, pro něhož je boj se zločinem víc než prací a důkazy jediným ukazatelem pravdy. Banální krádež, jakých řešil desítky,  však odstartuje běh událostí,  kdy staré dobré policajtské metody neplatí a pravda může mít víc tváří.

Premiéra filmu Ve stínu 
je naplánovaná na
13. 9. 2012!


Zdroj, foto: Falcon

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Chtěla jsem na to jít do kina, ale nějak to nevyšlo. Třeba se to ještě povede. Každopádně se moc těším až ho budu moci vidět =)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles