Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestovatelský festival Kolem světa zavítá do Ostravy

11. 02. 2010 | Novinky

Festival KOLEM SVĚTA je největší cestovatelské setkání v Čechách. Letos se bude konat v Praze, v Brně a poprvé také v Ostravě. Cestovatelé ze severní Moravy se mohou těšit na zajímavý program, který se odehraje v neděli 28. 2. 2010 ve dvou sálech Domu kultury Akord v Ostravě-Zábřehu.

 

V rámci cestovatelského festivalu KOLEM SVĚTA proběhne také projekce outdoorových filmů festivalu EXPEDIČNÍ KAMERA, což je promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech.

 

balijska-tanecniceFestival KOLEM SVĚTA je příležitostí pro širokou veřejnost se zájmem o cestování shlédnout nejzajímavější reportáže doprovázené osobními zkušenostmi známých cestovatelů. Komponované pořady jsou doprovázeny fotografiemi, diapozitivy, videoukázkami a emotivní hudbou. Spolu s autory se podíváme do Peru, Antarktidy, Indie, Norska, Indonésie a nebo na Srí Lanku či Kamčatku. V programu zatančí také slavná balijská tanečnice I GUSTI AGUNG AYU OKA PARTINI, která poprvé vystoupí v České republice díky pozvání občanského sdružení Kintari Foundation.

 

Nedílnou součást programu tvoří cestovatelský veletrh, kde se mohou návštěvníci informovat o nových cestopisných knihách, časopisech, průvodcích, outdoorovém vybavení a zajímavých turistických destinacích. V odpoledních hodinách probíhá slosování anketních lístků o zajímavé ceny. Do programu EXPEDIČNÍ KAMERY bude zařazen například snímek „Bhútán – hľadanie šťastia“ předního slovenského režiséra Pavola Barabáše. Toto filmové putování zapomenutou zemí v srdci Himálaje, ve které lidé uctívají vše živé, získalo řadu ocenění v mnoha zemích světa.

 

Film „Dhaulágiri – Makalu“ je o expedici Radka Jaroše a Zdeňka Hrubého, špičkových českých horolezců, kteří dokázali mnohem více, než jen vystoupit na vrchol. Během výstupu riskovali své životy a obětovali své ambice, aby se pokusili zachránit zraněné horolezce v tzv. zóně smrti – přijďte se podívat, jak to dopadlo. Součástí programu je také dokument Slzy Konga, natočený Lenkou Klicperovou a Olgou Šilhovou během eskalace bojů v této válkou stále zmítané africké zemi. Další filmy vás zavedou do pouště Gobi, Vysokých Tater a k řece Omo v Etiopii. Perličkou je krátký kreslený film „Uruca“ o horolezeckém výstupu na známou „cukrovou homoli“, vysokou skalní věž v Rio de Janeiru.

 

Zdroj: Kolem Světa.cz

 

Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !