Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete vypadat mladší? Nabízíme 1001 rad!

13. 05. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: 1001 rad, jak vypadat mladší
Autor: Emma Baxter-Wright
Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2009
Počet stran: 224 str.
Rozměry:
Cena: 229 Kč

Bývalá stylistka a konzultantka pro oblast image, Emma Baxter-Wright, vám poradí, jak zůstat svěží a mladá. Na to, abyste zakryla stopy stárnutí a vypadala a cítila se mladší, nepotřebujete podstoupit žádnou zásadní operaci. Kniha se zaměřuje na běžné problémy spojené se stárnutím, se kterými se setkávají ženy od 30 let. Emma Baxter-Wright nabízí rady jak zastavit stárnutí pomocí triků na líčení, kosmetických procedur a správné péče o pleť a ducha.

Ukázka z knihy 1001 rad, jak vypadat mladší:

Péče o pleť:
1 HODNĚ PIJTE
S postupujícím věkem už se buňky neregenerují tak efektivně jako dřív. Buňky získávají abnormální tvar, povrch pokožky mění strukturu, a tak pokožka není schopná zadržet dostatek vody. Doporučený denní příjem vody by měl být pro ženy 2,2 litru a pro muže 3 litry.

2 ÚBYTEK TUKU – STARŠÍ VZHLED
1001-rad-jak-vypadat-mladsiS věkem ubývá podkožní tuková tkáň, obličejové svaly se povolují a stav kostí se horší, takže struktura, na které je upevněna pokožka, je slabší. Mladí lidé mají více tukových buněk, stejně jako ti, co jsou při těle, proto má mnoho silných lidí ve stáří méně vrásek než lidé štíhlí.

3 ZASTAVTE PŘÍČINY STÁRNUTÍ POKOŽKY
Když budete vědět, co všechno způsobuje předčasné stárnutí pokožky, můžete učinit preventivní kroky. Hlavním viníkem je škoda, kterou na pokožce způsobují volné radikály. Vystavováním pokožky slunci, cigaretovému kouři, toxinům a znečištění; špatnou stravou, přílišnou konzumací alkoholu, v důsledku stresu, nedostatku spánku a používáním nešetrných kosmetických přípravků stárnutí pokožky urychlujete.

4 IDENTIFIKUJTE TYP SVÉ PLETI
Abyste si mohli vybrat vhodný kosmetický produkt, musíte identifikovat typ své pleti. Suchá pleť obyčejně nemá rovnoměrný barevný tón, jsou na ní viditelnější kapiláry a je vločkovitější. Na mastné pleti jsou zas často vidět póry, praskliny a stopy pigmentace.

5 ROZMAZLUJTE SE
S věkem je důležité dopřávat si pravidelné pleťové masky. Ženy, které na svém zevnějšku tvrdě pracují, věří, že neexistují žádné ošklivé ženy, jen ženy zanedbané. Pokud se bude vaše pleť cítit dobře, budete se cítit dobře i vy.

9 OTLAKY Z POLŠTÁŘE
Když zaboříte obličej do polštáře, vytváříte tlak na pokožku, který omezuje její prokrvování. S postupujícím věkem se přitom narušují vlákna kolagenu a vznikají vrásky. Vyměňte proto relativně hrubé bavlněné povlečení za hedvábné nebo saténové, aby bylo tření na pokožce obličeje co nejmenší.

10 ZASPĚTE VRÁSKY
Mějte ve spánku krk napnutý a dostatečně vysoko, k tomu vám pomůže tvarovaný pěnový polštář, který vám zároveň poskytne i maximální oporu hlavy. Tak předejdete vráskám na obličeji a krku, které vznikají ve spánku.

11 ZBAVTE SE ZLOZVYKŮ
Jakýkoli opakovaný pohyb jako třeba žvýkání žvýkačky, mračení se nebo vdechování cigaretového kouře vede ke vzniku drobných vrásek. Postupem času se pak na kůži tvoří jemné prasklinky, které narušují vlákna kolagenu. Samotný fyzický akt kouření vás nutí mhouřit oči, a prohlubuje tak vrásky kolem nich. Pokaždé, když vdechujete kouř z cigarety, musíte opakovaně špulit rty a prohlubují se vám drobné vrásky kolem úst


Tuto knihu 1001 rad, jak vypadat mladší zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Motto.

PetraC
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hned druhá rada je dokonalá - ÚBYTEK TUKU – STARŠÍ VZHLED Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
1001 rad! Jen než je všechny přečtu tak zešedivím ! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles