Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete znát svou budoucnost? Zeptejte se karet…

20. 02. 2016 | Horoskopy
Mám kolem sebe dost žen, které propadly kouzlu karet, objednávají si jeden výklad za druhým, čekají na zázrak, ale stále se nic neděje. Nejsou to nakonec jen vyhozené peníze? Proč vůbec vyhledáváme kartáře? Možnost poznat, co se stane, fascinuje člověka už od nepaměti. Řada lidí by chtěla vědět, co je čeká za pět let, jestli potkají toho pravého či pravou nebo jestli se jim podaří získat vysněné místo. Věštit se dá z lecčehos, ale za nejspolehlivější způsob věštby jsou považovány karty.

Co říkají karty?

Karty prozradí nejen naši minulost, současnost a budoucnost, ale i to, co si právě myslíme, co tajíme a v čem přeháníme. Najít dnes někoho, kdo nám vyloží budoucnost pomocí karet, není nijak těžké. Problémem je, že 99 % lidí nabízejících tyto služby věštecké schopnosti ve skutečnosti vůbec nemá, jsou jen výbornými psychology.

Je známo, že dobrý kartář k výkladu karty vlastně vůbec nepotřebuje, používá je jen ke zvýšení důvěryhodnosti a také proto, že se nad nimi může dobře soustředit. Jinými slovy, dokázal by docela dobře vykládat i bez nich. Pokud kartářka během výkladu napomíná své děti, asi to kvalitě poskytované služby moc nepřidá. Na výklad má vliv i to, jak se soustředíme my sami. Při vytahování karet bychom neměli přemýšlet o tom, co budeme dnes vařit anebo myslet na více věcí najednou.

Jarka NovákováPodle čeho si kartáře vybrat?

Každý kartář má svůj vlastní způsob výkladu, ale většinou je průběh takový, že vyloží karty a po vlastním výkladu dostane klient prostor pro otázky, které jej zajímají. Abyste měli přehled o naplnění věštby a jakousi zpětnou vazbu, je dobré si hlavní body výkladu zapsat a po čase se k nim vrátit. Ceny za výklad jsou různé – pohybují se zhruba od 250 do 2 000 Kč za hodinu. Je třeba říci, že rozhodně zde neplatí, že čím více si kartář řekne za hodinu, tím jsou jeho služby kvalitnější. I dnes však lze najít kartáře vykládající budoucnost zcela zdarma. Těch však moc není.

A jak tedy v té záplavě nabídek dobrého kartáře či kartářku najít? Vybírat pouze podle ceny nebo nevybírat vůbec a jen náhodně někomu zavolat, to je jako sázka do loterie. Nejlepší je doporučení od známého nebo zkušenosti ostatních lidí zveřejněné v nejrůznějších diskuzích na internetu. Může se ale stát, že s kartářkou, u níž byla vaše nejlepší kamarádka a nemohla si ji vynachválit, budete vy nespokojená a už byste k ní nikdy v životě nešla. Každému člověku totiž vyhovuje něco jiného, jiný přístup, každý si výklad „zpracovává“ po svém.

Karty lze vykládat buď osobně nebo na dálku, přičemž s výklady na dálku se dnes doslova roztrhl pytel. Nabídek je nepřeberně, vybírat si můžeme mezi výklady mailem, skypem nebo telefonem a pro řadu lidí je to celkem jednoduché řešení ­– čekat na výklad v pohodlí domova.

Závislost na výkladech

Většina z nás vyhledává kartáře tehdy, když si s něčím nevíme rady, když se ocitneme v těžké životní situaci. Někdo jde ke kartáři jen jednou za život, někdo chodí v pravidelných intervalech, třeba jednou ročně, ale jsou i tací, kteří nahlížejí do karet každý měsíc. To už se blíží závislosti či neschopnosti se samostatně rozhodnout a bát se vzít život do svých rukou.

A co říká statistika? Služby kartářů vyhledávají častěji ženy, které se ptají na rodinné záležitosti, milence, manžele a děti. Muže zase zajímají především otázky spojené s podnikáním, obchody a plánovanými investicemi. Často také chtějí vědět, jestli mají zůstat s manželkou, nebo dát přednost mladší přítelkyni.

Kartáři v roli psychoanalytiků

Lidé, kteří se rozhodnou navštívit kartáře, jsou často náchylní věřit čemukoliv a mnohdy berou kartáře jako poslední možný zdroj naděje. Toho někdy ti, kteří se za kartáře pouze vydávají, zneužívají. Vědí, jak na to. Výklad začnou všeobecnými frázemi, klient si chce ale upřesnit svou situaci, a tak se zeptá. Pak se zeptá kartář a za chvíli se již skvěle orientuje v situaci klienta. Řada z nás naopak odpovědi na své otázky v podstatě zná nebo tuší, jen potřebujeme, aby nám je někdo potvrdil. A tím někým, tou autoritou, se pro nás stává právě kartář. Lidé nechodí ke kartářům jen proto, aby se dozvěděli budoucnost. Někdo si potřebuje jen tak popovídat, odpočinout si a uklidnit se – a atmosféra prostředí tomu napomáhá. Kartáři tak často suplují roli psychoanalytiků.

Vše záleží na nás

Je vůbec možné, aby racionálně uvažující člověk ve 21. století věřil kartám? Mají kartáři opravdu věštecké schopnosti, nebo si na to jen hrají? Věštci, proroci a vykladači budoucnosti, jako byl Nostradamus, ohromovali lidstvo odedávna, ať už předpověďmi osobních životů, přírodních katastrof či politických převratů. Byli vždy tajuplní, uctívaní i opovrhovaní. Nedávají nám recept na to, jak se chovat. Mohou nás ale upozornit na možná nebezpečí či rizika, a jakou cestu si nakonec zvolíme, to už záleží jen a jen na nás. Neměli by nám říkat, co se stane, ale co by se mohlo stát, pokud své jednání a chování nezměníme. Budoucnost zkrátka není nic definitivně daného, ovlivňujeme ji my sami a karty nám jen mohou pomoci v našich rozhodnutích.

Autorka: Jarka Nováková
Zdroj: www.redakcni-prace.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle