Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtenářka portálu Chytrá Žena - kickboxerka Martina Ptáčková

6. 11. 2017 | Úspěšní lidé
Jak je z titulku článku zřejmé, kickboxerka Martina je čtenářkou našeho portálu. A protože je držitelkou několika světových pohárů, zajímalo nás, co kromě kickboxu zvládá, jaké má přání a cíle.

Martina Ptáčková je mnohonásobnou vítězkou mezinárodních závodů, dvojnásobnou stříbrnou a bronzovou medailistkou z ME, úřadující mistryní ČR. Vrcholem sportovní kariéry je 2x vítězství Světového poháru v rakouském Innsbrucku, tři zlaté medaile z Evropského poháru ve Varšavě, 3. místo na Světovém poháru. Je čtyřnásobnou mistryní světa a trojnásobnou vícemistryní světa. Vítězkou boxerských klání. Kickboxerka byla nominována na Sportovce roku 2014, Trenéra roku. Je vítězkou ankety Talent metropole.


Byla též oceněna za mimořádné úspěchy ve sportovní činnosti Městskou částí Praha 20. Dále získala titul Nejlepší juniorský sportovec roku 2015 v Jablonci nad Nisou a 3. místo Nejlepšího sportovce Libereckého kraje.
Tento rok se stala nejúspěšnější sportovcem Jabloneckého kraje spolu s G. Koukalovou a B. Špotákovou. Pracuje na Ministerstvu pro místní rozvoj, je také trenérkou, píše svou motivační knihu a ráda inspiruje lidi okolo sebe.


MARTINA PTÁČKOVÁ  A  …….


Martina PtáčkováMOTIVACE


Jedinou překážkou před naším cílem je naše výmluva. Každý den se do něčeho přemlouváme a nic se nám nechce. Každý takovéto dny občas máme, já také. Musíme, ale jít dál, navzdory tomu, jak je to těžké. Prostě běžte a vložte do dané situace úplně všechno, co jste v daný okamžik schopní. Nejsme tu proto, abychom žili průměrný, obyčejný život, ale od toho, abychom žili na plno.

TAJEMSTVÍ ÚSPĚCHU


Tajemství úspěchu je dělat obyčejné věci neobyčejně dobře a hlavně podle sebe. Není nic horšího než, když se řídíme někým jiným. Prostě to tak funguje. Řiď se ostatními lidmi a staneš se průměrem.  Vlastně o tom všem je má připravovaná kniha, Tohle je můj svět.

TRÉNINK


Snažím se trénovat každý den. Cítím se pak lépe a svěže. Chodím běhat, posilovat. Speciální tréninky ( kickboxerské, boxerské) probíhají v průměru 5 x týdně. Nechci být jen typ, který buší 24 h denně do pytle, ráda pracuji na různých věcech. Pracuji též na mentálním tréninku. Ten je mnohdy i důležitější než fyzická příprava sama. Bohužel ji mnoho sportovců podceňuje.


ŽIVOTNÍ STYL


Moc ráda jím, proto jsem ráda., že mohu spolupracovat s Le Smoofi, lifestylovou lékárnou a bistrem v centru Prahy, se kterým pracujeme na projektu o zdravé výživě.  A co je tím myšleno? Převážně to, že když se chytře nakombinují jednotlivé ingredience, superpotraviny, mikronutrienty a makronutrienty, můžeme jídlem odstranit mnoho zdravotních nedostatků, či problémů – od akné, až po prevenci tvoření rakovinotvorných buněk. Je super vidět, že i zdravé jídlo může chutnat skvěle. Je potřeba pozitivně ovlivnit  vztah lidí k vlastnímu zdraví, svému tělu, které máme jenom jedno na celý život.


ODPOČINEK


Po těžkém dni si ráda odpočinu.  Miluju thajské masáže. Je taková oáza klidu, rázem se přenesu do slunného Thajska, tam jednoduše vypnu a zkoncentruju, a když mám chvilku volnou, též si zaběhnu si do své oblíbené cukrárny a rázem mám mysl hned sladší. Kromě toho se skvěle odreaguji s mým bráchou Pepou. Rádi spolu trénujeme, zkoušíme nové techniky a postupy. Jen musíme být na sebe opatrní. Brácha je dvojnásobný vícemistr světa v submission wrestlingu. Každý je profík ve svém oboru. Někdy je, ale sranda poslouchat ostatní lidi, když se ptají, kdo by vyhrál v případě toho, že bychom se prali. Na to máme jistou odpověď. Já, vyhraju v postoji a brácha na zemi.



PLÁNY


Plánů je hodně. Velmi ráda plánuji a pracuji na svých snech. Problémem je, že jich je stále více a více. Jeden sen se splní a už jsou to další. Myslím, že jsem skromná, ale v tomto ohledu moc ne. Neustále se kolem mě něco děje.
Ráda inspiruji lidi okolo sebe a úplně nejvíc mě vždy dobíjejí jejich hezké odezvy. To je asi ta největší odměna. Teď mě čekají rovnou dva motivační workshopy, na kterých budu vystupovat. Jeden se týká studentů, přibližně v mém věku a další je věnován ženám. Na obou Vás moc ráda uvidím. Veškeré informace můžete sledovat na mých sociálních sítích. Stanu se také kmotrou dvou knížek od skvělých spisovatelů- Marek a Jitka Hladkých. Jedná se o vánoční pohádky a detektivní román.

Moc mě těší i to, že jsem postoupila do finále Soutěže Tvář roku - Scarlett. Je to jistě zajímává zkušenost a příležitost, dále na sobě pracovat. Ráda Vás také přivítám na přehlídce oblečení od různých českých i zahraničních návrhářů v Brně, kde budu mít tu čest předvádět různé kousky.

Ráda pomáhám lidem okolo sebe. Myslím, že je potřeba, abychom nemysleli jen na sebe, ale i trochu na ostatní, i když dnešní doba není úplně nejhodnější. Dobrý pocit, že jste někomu pomohli, zůstane. Stala jsem se patronkou projektu Sportovců na vozíku, moc se těším i na galavečer, na který jsem pozvána… mimo to jsem nafotila charitativní kalendář s českými herci.

V nynější době budu fotit projekt na podporu pejsků z útulků. Věřím, že tato kampaň bude úspěšná a já tak, pomůžu těm, kteří to potřebují. V příštím roce je domluveno též sportování s lidmi, kteří neměli, tolik štěstí, jako my… a trpí různými fyzickými i duševními onemocněními.

No a zlatou tečkou na závěr. Plánujeme vydat náš kalendář, který podpoří ty, kteří to potřebují.
Spolupracuji také s organizací Nadání a dovednosti, která připravuje děti z dětských domovů do života. Jsem ráda, že mohu trochu přispět a tento vstup jim usnadnit. S nimi chystáme i další akce.
Také odjíždím trénovat do Nato do Bruselu. Bude to další příjemná výzva a zkušenost, na kterou se už teď moc těším.  A co se týká mých cestovních plánů. O tom třeba příště.


Autor: Daniel Vojtěch
Foto: Martina Ptáčková


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Čtenářka portálu Chytrá Žena - kickboxerka Martina Ptáčková:

Čtenářka portálu Chytrá Žena - kickboxerka Martina Ptáčková
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !