Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Další filmová adaptace Vieweghova románu Případ nevěrné Kláry míří do kin

9. 06. 2009 | Kultura

Případ nevěrné Kláry

je šestou filmovou adaptací románu Michala Viewegha

a v kinech bude mít premiéru

11. června 2009.


Román Michala Viewegha Případ nevěrné Kláry vyšel v roce 2003. Jeho filmovou adaptaci měl původně realizovat Filip Renč, nakonec však film vznikl v koprodukci Jean Vigo Italia, Medusa Film a IN Film Praha. Film Případ nevěrné Kláry se natáčel od 14. června 2008 po sedm týdnů v Praze, pak se filmový štáb přesunul do Benátek.

Režisérem filmu Případ nevěrné Kláry je Roberto Faenza, který se také spolupodílel na zpracování scénáře. Případ nevěrné Kláry je jeho patnáctým snímkem. Tento zkušený režisér a univerzitní profesor získal během svého života řadu filmových ocenění, včetně Davida, nejprestižnější italské filmové ceny.

Případ nevěrné KláryFilm Případ nevěrné Kláry je společný projektem producenta Rudolfa Biermanna a italské producentky Eldy Ferri, kterou stejně jako statisíce čtenářů zaujala románová předloha Michala Viewegha. Elda Ferri stála jako producentka např. u oscarového filmu Roberta Benigniho Život je krásný.

Hlavními představiteli snímku Případ nevěrné Kláry jsou Claudio Santamaria a Laura Chiatti, kteří patří k nejznámějším tvářím současného italského filmu, Claudio si navíc zahrál i v bondovce Casino Royale. Třetí klíčovou postavu ve filmu Případ nevěrné Kláry pak ztvárnil Ian Glen, rodák ze skotského Edinburghu, který má zkušenosti s velkými studiovými projekcemi (Království nebeské Ridleyho Scotta nebo série Resident Evil). Z českých herců mají ve filmu Případ nevěrné Kláry nejvýraznější role Aňa Geislerová, Miroslav Šimůnek a modelka Pavlína Němcová, která nasbírala herecké zkušenosti v oscarové Edith Piaf.

Autor literární předlohy Případ nevěrné Kláry Michal Viewegh patří v současnosti k nejžádanějším českým spisovatelům na evropském knižním trhu. Vieweghova tvorba (mj. knihy Povídky o manželství a sexu, Účastníci zájezdu, Román pro ženy, Zapisovatelé otcovské lásky, Báječná léta s Klausem, Případ nevěrné Kláry, Vybíjená) již byla přeložena do jednadvaceti jazyků.

Případ nevěrné KláryPodle jeho stejnojmenných bestsellerů vznikly divácky mimořádně úspěšné filmy Báječná léta pod psa (r. Petr Nikolaev, 1997), Výchova dívek v Čechách (r. Petr Koliha, 1997) a především Román pro ženy (r. Filip Renč, 2005), Účastníci zájezdu (r. Jiří Vejdělek, 2006). Film Báječná léta pod psa byl nejnavštěvovanějším českým filmem roku 1997. Román pro ženy vidělo přes 600 tisíc diváků. Film získal Českého lva pro divácky nejúspěšnější snímek roku 2005. Film Účastníci zájezdu se stal s téměř 800 tisíci diváky nejnavštěvovanějším filmem roku 2006 v ČR. V loňském roce měl premiéru snímek Nestyda, který režisér Jan Hřebejk natočil s Jiřím Macháčkem v hlavní roli na motivy knihy Povídky o manželství a sexu.

Ústřední melodii k filmu Případ nevěrné Kláry nazpívala Lucie Bílá, autorem hudby je Ondřej Soukup a text napsala dvorní textařka Lucie Bílé – Gábina Osvaldová.

Čtěte také: Případ nevěrné Kláry – trochu jiná komedie


Zdroj: Bontonfilm

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
neverne Klary jsem cetla i dalsi roamny od p.Viewegha ctu moc rada
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkmiša
Obrázek uživatelky
profil
Knížka se mi líbila, ale z filmu jsem také neprosto zklamaná.
Ještě, že lístky kamarádka dostala zdarma v práci, jinak bych litovala vynaložených peněz.
Navíc pokud znáte knížku - z té tam až tolik nezůstalo
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem se teď vrátila z kina no a teda můžu napsat, to jsem opravdu nečekala, slabší televizní film, blbý děj, blbé výkony, po půl hodině jsem chěla odejít, tak nudný nebyl ani major Zeman, neodešla jsem jenom proto, že jsem hamoun a když už jsem utratila - v tomto případě velice špatně - své peníze, chci to vidět dokonce, celou dobu jsem čekala, že se něco stane, no a komedie ani omylem, prostě blbost, zbytečné prachy, měla jsem je propít to bych měla alespoň kocovinu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles