Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dítě na nástupišti

27. 03. 2021 | Knižní tipy
Název: Dítě na nástupišti
Autor: Gill Thompson
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: 2 / 2021
Formát: 156 × 236 mm, 398 g
Vazba: Pevná
Počet stran: 336
Cena: 319 Kč

Praha 1939. Mladá matka Eva má tajemství, které ohrožuje její dcerku Miriam. Ve chvíli, kdy se blíží okupační nacistické síly, pochopí, že musí svou dcerku poslat pryč. Jen tak ji může zachránit. Vše je však v ohrožení, když Eva musí nastoupit do transportu… Dobrovolnice Pamela v Londýně hledá nové domovy pro židovské děti z Evropy. Ve chvíli, kdy její vlastní syn nastupuje k RAF, seznámí se s mladou dívenkou a zjistí, jak snadno se může celý její svět zhroutit…

Ukázka z knihy Dítě na nástupišti:


Dítě na nástupišti„Následujícího dne Eva odvedla Miriam do školy a zůstala stát u brány.  Obvykle se tam setkala skupina matek, které si užívaly pár minut drbů, než se vydaly zpět dělat domácí práce. Běžně se jim Eva vyhýbala - drby ji nudily a neměla pocit, že by měla čím přispět do diskuze, ale dnes postávala vedle nich. Jakmile hovor začal utichat, položila otázku, o které přemýšlela půlku noci. "Slyšela jsem, že Liebnitzova dvojčata odjela do Anglie. Víte některá, jak se tam dostala?"
Otočila se jedna z matek, tlustá žena se zeleným šátkem a batoletem mrskajícím se jí v náručí, které držela za nohu. "Myslím, že frau Liebnitzová má anglické příbuzné. Ozvala se jim a oni chlapce pozvali k sobě. Muselo to být nelehké rozhodnutí."

Zbytek žen, jako sbor ze Smetanovy opery, zavrtěl hlavami a soucitně zašuměl.
"Je tedy nemožné dostat naše děti do bezpečí, jestliže nemáme příbuzné v zahraničí?" zeptala se Eva.
Žena pokrčila rameny. Ve skupině se mezitím konverzace posunula dál a ona byla dychtivá přispět.
Když se Eva vracela domů, uslyšela za sebou rychlé kroky. Otočila se a uviděla, jak za ní spěchá matka jedné z Miriaminých kamarádek.  Frau Golderová. Vysoká žena s trvale úzkostlivým výrazem ve tváři.
"Dobré ráno," řekla Eva.

Žena pozdrav opětovala a pak se rozhlédla. Ulice byla opuštěná. Jen vychrtlý holub kloval do kanálu a hledal něco k jídlu. Přesto se frau Golderová přiblížila až k Evě a ztišila hlas. "Slyšela jsem, že se ptáte na možnost poslat děti pryč."
"Ano," přikývla Eva. "Němcům nevěřím."
"Souhlasím," řekla frau Golderová. Sáhla do kabelky. "Tohle je Brit, za kterým můžete zajít. Kancelář má ve Voršilské ulici." Podala Evě malý, pevně složený kousek papíru. "Můžete se jej zeptat, jestli by si vzal vaši Miriam."

Jen ta slova způsobila, že se Evě málem zastavilo srdce. Papír rozbalila náhle ztuhlými prsty až na několikátý pokus. Černým inkoustem na něm byla napsaná adresa. "Děkuji vám."


O autorce knihy Dítě na nástupišti:


Gill Thompson je anglická spisovatelka, která má magisterský titul z kreativního psaní na Chichesterské univerzitě. Její debutový román, Oceán mezi námi, vyprávěl dojemný příběh matky a syna, které během války uvěznil oceán na odlišných kontinentech a kteří se zoufale snaží najít způsob, jak se znovu shledat.

Autorčin druhý román Dítě na nástupišti pokračuje ve zkoumání lidských emocí a nadějí vystavených těm nejtěžším zkouškám a po zásluze se stal bestsellerem.
Gill žije se svou rodinou v Západním Sussexu, kde vyučuje angličtinu a provozuje blog o kreativním psaní.


Tuto knihu Dítě na nástupišti koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dítě na nástupišti:

Dítě na nástupišti
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !