Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 15.05. 2025
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Divoký losos na grilu, aneb dva recepty, které musíte vyzkoušet

15. 07. 2021 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

NOWACOJe nejvyšší čas vytáhnout gril a nachystat pořádné pohoštění. Chcete-li letos překvapit své nejbližší, zkuste něco netradičního. Divoký losos gorbuša má výtečnou chuť a spolu s ním dokážete vykouzlit opravdu zajímavé pokrmy. Inspirovat se můžete Asií nebo pro dámy nachystejte skvělý lehký salátek. Takovéto zpestření všichni přivítají.

Zeleninový salát s grilovaným lososem a hořčičnou zálivkou


Suroviny:
    • 500 g NOWACO Losos gorbuša (filety s kůží)
    • 6 hrstí směsi listových salátů (ledový, rukola, římský atd.)
    • 4 ředkvičkyNOWACO Losos gorbuša
    • 1 červená paprika
    • 1 žlutá paprika
    • 3 lžičky kvalitní hořčice
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balsamica
    • 0,5 lžíce citrónové šťávy
    • sůl
    • pepř
    • jedlé květy na ozdobení


Postup:
Hluboce zmrazeného lososa nechte povolit. Poté jej zakápněte šťávou z citrónu, osolte a opepřete. Vložte jej na středně rozpálený gril, kůží dolů a grilujte přibližně 5 minut. Pak jej otočte kůží nahoru a dopečte. Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku. Zeleninu si omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky. V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico. Protřesením obsah lahvičky promíchejte. Ingredience se díky tomu spojí v jednolitou emulzi. Jakmile je losos ugrilovaný, stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na krátko na desku na gril. Dejte pozor, aby se nespálila. Stačí ji malá chvilka a bude hezky křupavá. Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa a jedlými květy.

NOWACO Losos gorbuša TIP na divokého lososa:


Rozdíl mezi lososem z farmy a tím z nespoutaného oceánu je neuvěřitelný, a to nejen ve vzhledu masa, ale hlavně v chuti. Zkuste proto NOWACO Lososa gorbušu na gril! Filety s kůží jsou bez kostí a díky vysoké kvalitě opracování s nimi nemusíte nic víc dělat. Stačí je nechat povolit a lehce ochutit. Neobsahují žádnou přidanou vodu. Jsou ošetřeny pouze 10% glazurou, která chrání rybí maso před vymrazením. Výrobek se navíc pyšní certifikátem MSC, což znamená, že surovina pochází z udržitelného rybolovu a výrobce myslí na zdraví oceánu. Novinku NOWACO Lososa gorbušu získáte v obchodech v 500g balení.
Více na www.nowaco.cz





















Grilovaný losos s teriyaki omáčkou

Grilovaný Losos

Suroviny:
Teriyaki omáčka:
    • půl hrnku sójové omáčky
    • půl hrnku rýžového vína na vaření
    • hrnek saké
    • zázvor nakrájený na plátky
    • česnek nakrájený na plátky
    • 2 lžičky cukru
    • lžička medu

Ostatní:
    • 500 g NOWACO Losos gorbuša (filety s kůží)
    • 100ml oleje
    • příloha (rýže/zelenina/pečivo)

Postup:
Suroviny na omáčku zahřejeme, aby se rozpustil cukr, ale nevaříme ji. Filety lososa naskládáme do mísy. Nesolíme je a zalijeme je teriyaki omáčkou a necháme 15 minut odležet. Poté je dáme na gril a grilujeme přibližně 5 minut na středně rozpáleném grilu. Následně je otočíme a dopečeme. Pokud nemáte gril, můžete je osmažit na pánvi. Na pánvi rozehřejeme olej a zbylou teriyaki omáčku zahříváme dokud nezhoustne. Tu pak překapeme přes lososa a servírujeme s přílohou.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !