-Komerční sdělení-

Zeleninový salát s grilovaným lososem a hořčičnou zálivkou
• 500 g NOWACO Losos gorbuša (filety s kůží)
• 6 hrstí směsi listových salátů (ledový, rukola, římský atd.)
• 4 ředkvičky

• 1 červená paprika
• 1 žlutá paprika
• 3 lžičky kvalitní hořčice
• 4 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce balsamica
• 0,5 lžíce citrónové šťávy
• sůl
• pepř
• jedlé květy na ozdobení
Hluboce zmrazeného lososa nechte povolit. Poté jej zakápněte šťávou z citrónu, osolte a opepřete. Vložte jej na středně rozpálený gril, kůží dolů a grilujte přibližně 5 minut. Pak jej otočte kůží nahoru a dopečte. Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku. Zeleninu si omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky. V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico. Protřesením obsah lahvičky promíchejte. Ingredience se díky tomu spojí v jednolitou emulzi. Jakmile je losos ugrilovaný, stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na krátko na desku na gril. Dejte pozor, aby se nespálila. Stačí ji malá chvilka a bude hezky křupavá. Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa a jedlými květy.
|
Grilovaný losos s teriyaki omáčkou
Suroviny:
Teriyaki omáčka:• půl hrnku sójové omáčky
• půl hrnku rýžového vína na vaření
• hrnek saké
• zázvor nakrájený na plátky
• česnek nakrájený na plátky
• 2 lžičky cukru
• lžička medu
Ostatní:
• 500 g NOWACO Losos gorbuša (filety s kůží)
• 100ml oleje
• příloha (rýže/zelenina/pečivo)
Postup:
Suroviny na omáčku zahřejeme, aby se rozpustil cukr, ale nevaříme ji. Filety lososa naskládáme do mísy. Nesolíme je a zalijeme je teriyaki omáčkou a necháme 15 minut odležet. Poté je dáme na gril a grilujeme přibližně 5 minut na středně rozpáleném grilu. Následně je otočíme a dopečeme. Pokud nemáte gril, můžete je osmažit na pánvi. Na pánvi rozehřejeme olej a zbylou teriyaki omáčku zahříváme dokud nezhoustne. Tu pak překapeme přes lososa a servírujeme s přílohou.