Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobré jitro, člověče

9. 04. 2008 | Knižní tipy
Autor: Josef Fousek
Vydal: Knižní klub
Rok vydání: 2007
Počet stran: 224  str.
Cena: 229 Kč, pro členy klubu 199 Kč
Formát: 152x213 mm, 456 g, vázaný

Úvahy, myšlenky, fejetony, básně a texty z pořadů nedělních Dobrých jiter ČRo2 Praha.

 
Josef Fousek, nevyléčitelný romantik, kráčí po obyčejné a překrásné silnici života se svým zjizveným srdcem, setkává se s lidmi, s jejich radostmi i trápením, míjí velký svět pozlátka slávy, a zároveň hledá a nachází vlídnost, ve kterou věří uprostřed nečasu v domnění, že zastaví mlýny s lidskou malostí, zlobou a nenávistí.


 Dobré jitro, člověčeStále o sobě pochybující, neustále hledající pokoru sám říká:
"Úsměv a nikoli výsměch. Maminka Boženka říkávala, abych nevěřil všem lidem. Maminko, zůstal jsem stejný. Věřím dál, občas se zklamu, ale často nalézám lidi, kteří mi dávají sílu nemávnout nad světem rukou. A tatínek Bohuslav přece tvrdil: ,Kdo nevěří nikomu, nevěří ani sobě.´"

Fousek je nazýván naivním snílkem, don Quijotem, "obchodníkem" s deštěm, a přesto má tisíce čtenářů, posluchačů a diváků.
"Je to nejcennější dar," říká, "žít s vědomím, že nejsem sám, že jsou lidé, kteří, tak jako já, mají v sobě upřímnost a lásku a nesnaží se ji skrývat. Co více si mohu přát? V poslední čtvrtině života jsem našel dobré lidi a oni našli mne."


Josef Fousek (12.3.1939)

Dělník, zemědělec, textař, básník, fotograf, spisovatel, autodidakt. Působil ve skupině Miloslava Šimka v Semaforu a v Divadle Jiřího Grossmanna (1979-1998), je pravidelným hostem Českého rozhlasu 2 Praha v nedělním pořadu Dobré jitro, vystupuje s recitálem.

Nemám čas lhát, vystavuje fotografie atd. Cesta Josefa  Fouska z kladenských hutí na prkna malých divadel, plná výkyvů existenčních a zdravotních, trvala velmi dlouho a nyní v podzimu svého života nalézá stále větší okruh svých příznivců - čtenářů i posluchačů. Jeho tvorba je protkána laskavostí i ironií k špatným lidským vlastnostem.


"Demokracie je křehká a zranitelná, nejvíce jí ubližuje naše sobectví, hloupost, nenasytnost a servilnost. Jako by v nás zůstal z minulosti strach z pravdy,"  říká autor, který nikdy nebyl a není v žádné politické straně.


Více informací o této knize Dobré jitro, člověče se dozvíte také na stránkách www.knizniweb.cz.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !