Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nepopiratelné: Evoluce a věda o stvoření světa

26. 04. 2016 | Knižní tipy
Název knihy: Nepopiratelné: Evoluce a věda o stvoření světa
Autoři: Bill Nye a Corey S. Powell
Nakladatelství: Omega
Datum vydání: 2016
Formát: 130x200 mm
Vazba: vázaný
Počet stran: 272 stran
Cena: 299 Kč

V rukou držíte vášnivou obhajobu evoluční teorie od amerického autora, komika, televizního popularizátora vědy a držitele ceny Emmy, Billa Nye. Skvělou optikou vědy přístupnou všem se kniha staví do cesty fundamentalistickému smýšlení, které popírá zcela zjevné vědecké poznatky o vzniku světa a života na něm, a otevírá se všem, kteří se chtějí nechat uchvátit světem poznání.

Nepopiratelné
Nye cestuje hlubinami času, objevuje evoluční procesy, které umí v přírodě stvořit nový druh už za dobu jediného lidského života, a vzbuzuje zvídavost a radost z poznání. Prozrazuje ale také, že evoluční mechanismy mají svá úskalí a že co jednomu druhu dává příležitost rozvoje, může druhému přinést zánik.

Ukáže, jak bohatý svět byl pro nás za věky transformací Země a její fauny a flory stvořen, a jaká by byla škoda, aby právě myslící bytosti do dějin přírody napsali další období „velkého vymírání druhů“.


O autorech knihy

Nepopiratelné: Evoluce a věda o stvoření světa


Bill Nye pochází z rodiny amerického veterána, který prožil část druhé světové v japonském zajateckém táboře. William vystudoval strojírenství na Cornellově univerzitě. Po škole pracoval v Boeingu, později své zkušenosti využil jako konzultant v leteckém průmyslu. Podle svých slov se dokonce pravidelně hlásil do výběrových řízení na kosmonauty, ale sen se mu bohužel nikdy nesplnil.  Mediální kariéru zahájil v devadesátých letech minulého století. Od začátku se snažil skloubit zábavu s vědou a svůj život do značné míry zasvětil vyvracení různých mýtů a bludů. Dnes patří k nejvýznamnějším a nejznámějším americkým popularizátorům vědy.

Corey S. Powell je bývalý šéfredaktor časopisu American Scientist and Discover, kde je v současné době redaktorem a nadále píše sloupky a blogy. Jako vědec se účastní vědeckého programu pro novináře NYU's SHERP. Přoispívá do časopisů Popular Science, Smithsonian, Nautilus, a Aeon; jeho článek The Madness of the Planets (Šílenství planet) se dostal mezi nejlepší americké články o vědě a přírodě za rok 2014. S manželkou a dvěma dcerami žije v Brooklynu a vlastní malou sbírku prvohorních zkamenělin z období permu. Toto je jeho první kniha s Billem nyem – doufejme, že ne poslední.


Tuto knihu Nepopiratelné: Evoluce a věda o stvoření světa koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Omega.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !