Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

DVD Byl jednou jeden vynálezce - 3. díl

8. 06. 2009 | Televizní tipy
3. díl v  prodeji
v pátek 5. 6. 2009


Čtěte také další článek o animovaném seriálu, včetně hudby:
Byl jednou jeden vynálezce
Byl jednou jeden vynálezce-1.díl
Byl jednou jeden vynálezce-2.díl
Byl jednou jeden vynálezce-4.díl
Byl jednou jeden vynálezce-5.díl
Byl jednou jeden vynálezce-6.díl

9. díl    GALILEO GALILEI   

„A přece se točí“, zvolal Galilei. Kdo by si tuto větu nepamatoval ze školy. Galileo se narodil v italském městě Pisa, vystudoval univerzitu a stal se profesorem matematiky. Zdokonalil hodiny díky kyvadlu a vynalézá teleskop. Galileo zastává názor, že Země se otáčí okolo Slunce a to se mu bohužel stane osudným. Na sklonku svého života bude muset vše odvolat pod hrozbou smrti.

Byl jednou jeden vynálezce10. díl     ISAAC NEWTON

Už jako malý kluk měl tisíce nápadů, vyráběl papírové draky a nebo vodní hodiny. Později rozvíjí teorii lomu barev a když mu spadne na hlavu jablko ze stromu, vynalezne gravitační zákon. Brzy se stává profesorem matematiky a stále rozvíjí své teorie: odpor vzduchu, střely, nárazy, šíření zvuku či rovnováhu kapalin. Nikdo před ním nepřispěl tolik k porozumění světu.


11. díl     BUFFON a dějiny naší planety

Jak je stará naše Země? Dneska to víme docela přesně, ale před pár stovkami let tomu tak nebylo. Nikdo si v době Buffona nedovedl představit, že je Země stará 4,5 miliardy let. Ani on sám ne, ale přišel na to, že Země byla kdysi žhavá a bez života a že se veškerý život musel po dlouhou dobu vyvíjet. Dodnes jsme Buffonovi vděčni, že umístil naši planetu, faunu a flóru na přední místo v dějinách.

12. díl    LAVOISIER a chemie

Ano, byl to Lavoisier, kterého můžeme považovat za otce chemie. Byl velmi nadaný a už ve svých 25 letech se stal členem Akademie věd. Předkládá důkazy, že pokud jde o hmotu, nic se neztratí, nic se nevytvoří, vše se jenom přemění v něco jiného. Dokáže, že voda není „element“, ale spojení vodíku a kyslíku a objeví metrický systém, který používáme dodneška.


Více se dozvíte také na oficiálních webových stránkách seriálu Byl jednou jeden vynálezce.


Čtěte také:
Byl jednou jeden život
Byl jednou jeden člověk


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !