Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie - Švýcarsko – Ticino: Od subtropů k ledovcům

11. 11. 2022 | Televizní tipy
Návštěva kantonu, kde si italský šarm a téměř subtropická atmosféra podávají ruce se švýcarskou precizností a kouzlem alpských scenérií (2004). Režie L. Rataj

Švýcarsko je zemí mnoha tváří a kulturních vlivů. Tentokrát jsme se s kamerou vydali na její svébytný jih, na němž se rozkládá kanton Ticino s charakteristickým italským koloritem. Mluví se tu italsky, vládne zde italská kuchyně a místní pijí italské víno.

Cestománie - Švýcarsko – Ticino: Od subtropů k ledovcůmAle nade vším stále bdí švýcarská přesnost a jistota. Nádhernou krajinou jsme se pohybovali výhradně moderní veřejnou dopravou a autem jsme neujeli ani metr.

Jak jinak bychom mohli zažít onu úžasnou návaznost jednotlivých vlaků mezi proslulými letovisky jako je Locarno, Lugano či Svatý Mořic?

Během jediné hodiny se za okny vyhlídkového expresu vystřídala bujná vegetace subtropů s lyžaři na bohatě zasněžených svazích.

Zrak nám ovšem přecházel nejen nad nevídanou rozmanitostí krajiny, ale i před působivými díly moderní architektury či v jednom z typických obchodů s čokoládovými pralinkami.

Dokument Cestománie - Švýcarsko – Ticino: Od subtropů k

ledovcům můžete sledovat 11.11. 2022 od 15:25 na ČT1!!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !