Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Eros Ramazzotti a začátky jeho kariéry

4. 06. 2009 | Úspěšní lidé
Eros Ramazzotti se narodil 28.10.1963 v Římě. Svůj zájem o hudbu projevoval již od dětství a to díky svým rodičům.

„Zatímco maminka, která byla se mnou a bratrem Marcem doma, mi zpívala už od kolébky, své vykonal i táta. Ačkoliv byl profesí stavař, hrával v tanečním orchestru a brával mě s sebou - už coby malého caparta - na víkendové zkoušky, a to zcela pravidelně. To mě jako tříletého kluka šíleně bavilo. Už ve čtyřech jsem dostal bicí soupravu. Myslím si, že právě všechno tohle způsobilo, že jsem se v budoucnu začal o hudbu velice vážně zajímat. Dokonce to šlo až tak daleko, že to byla muzika, která nakonec, chtě nechtě, zvítězila nad mou další velkou vášní, kterou byla kopaná..." 

Eros Ramazzotti a začátky jeho kariéryZajímavostí je, že se po střední škole hlásil na konzervatoř, ale u zkoušek neuspěl. Nicméně nijak mu to neuškodilo, v současnosti jako jeden z mála neanglicky zpívajících interpretů, je u nás velmi oblíben. Nejen v České republice, ale i v Itálii slaví úspěchy, hlavně pro svou melodickou hudbu a příjemný hlas. Průlomem v jeho kariéře byl rok 1981, kdy se zúčastnil hudební soutěže Nové hlasy a podepsal svou první nahrávací smlouvu. Eros nezahálel a neustále se zdokonaloval nejen ve zpěvu, ale i ve hře na kytaru, kterou miluje dodnes.

Jeho dalším úspěchům již nestálo nic v cestě. Přestěhuje se do Milána a vyhrává další festivaly - 1984, 1985 a 1986 v San Remu. Vytváří si svůj tým spolupracovníků - Piero Cassano (hudební skladba), Adelio Cogliati (texty), Celso Valli (aranžmá). Se kterými nadále spolupracuje na svých textech a hudbě.

„Říkali, že nikoho z tehdejších slavných zpěváků nekopíruji a ani nepřipomínám, což mi jednak lichotilo, ale také dost pomohlo. Tenkrát jsem opravdu přišel s vlastním repertoárem a vlastními nápady, což bylo právě na startu mé nahrávací kariéry rozhodující. Měl jsem na čem stavět, přitom už tenkrát bylo mou touhou dělat muziku bez hranic. To je ten klíč, společný pro všechny mé nahrávky..."

Jeho diskografie - 1985 Cuori agitati, 1986 Nuovi Eroi, 1987 In certi momenti, 1988 Musica É, 1991 In ogni senso, 1992 In Concert, 1993 Tutte storie, 1996 Dově c´e musica, 1997 Eros, 2000 Stile libero, 2003 9, 2005 Calma aparente, 2007 E2, 2009 Ali e radici. Celkově během své kariéry, prodal přes 50 milionů nosičů po celém světě. Nejvíce času a píle věnoval albu „Tutte storie“ a také s ním dosáhl vysokého umístnění v evropském žebříčku hitparád.

V soukromém životě zpěvák již tolik úspěchů neslaví. Se švýcarskou modelkou Michelle Hunziker se jim narodila v roce 1996 dcera Aurora Sophie. Své dceři Auroře věnoval i jeden ze svých velkých hitů - Aurora. V roce 1998 se s Michelle vzali, ale v roce 2008 se rozvedli.

Kdo by chtěl uslyšet Erose naživo, má možnost 17.11.2009 v pražské O2 aréně.

 

Čtěte také: Eros Ramazzotti vydává nové CD „Křídla a kořeny“

                    Italská superhvězda Eros Ramazzotti vystoupí v České republice!



Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jo holky-taky nad mou postelí byl
Obrázek uživatelky
profil
To jsme na tom stejně byl to můj idol a i stěmi šedinami je krásnej.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jejky, když si vzpomenu na svoje pubertální roky a jeho plakáty nad postelíSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
MOC SE MI LÍBÍ JEHO TEXTY, HUDBA I HLAS.VELICE RÁDA BYCH ŠLA NA JEHO KONCERT
Obrázek uživatelky
profil
má moc příjemný hlas a krásné písničky, na koncert bych šla ráda. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles