MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Brno - město uprostřed Evropy

19. 05. 2010 | Kultura

13. ročník festivalu Brno - město uprostřed Evropy pod hrady Špilberk a Veveří se společností Skanska je v roce 2010  v termínu od 21. května do 6. června. Jižní Morava tak přiláká statisíce návštěvníků z České republiky i ze zahraničí.

Akce jsou velmi pestré, snad každý zde najde inspiraci. Jedná se opravdu o ohňostroj kultury a zábavy, který doplňují ohňostroje skutečné. Pro všechny se otevře oddechová zelená zóna s horolezeckou stěnou, in-line dráhou a parkovou železnicí v Olympia Parku, Brněnská přehrada se představí po léčebné kúře v plné kráse a bohatý festivalový program tradičně doprovodí veletržní a sportovní akce na výstavišti a v historickém centru.

 

V Brně budou k vidění i ke svezení historické tramvaje, trolejbusy, autobusy, parní vlaky, auta a motocykly při dopravní  nostalgii (5. - 6. 6.). Historické i soudobé pořady v centru Brna při zábavě pod hradbami (4 - 6.6.) s koncertem Filharmonie Brno (5.6.) v populárním rytmu pod širým nebem. Stylový program bude k vidění při lidové hradní  slavnosti (6.6.) na hradě Špilberku. Diváci zhlédnou také desítky horkovzdušných balónů při fiestě balloon jam (27. - 30.5.). Pro děti je v centru Brna připraven dětský den uprostřed Evropy (30.5.) se zábavnými atrakcemi i soutěžemi. Příznivce moderních automobilů uspokojí mezinárodní veletrh užitkových a osobních automobilů, dílů a servisní techniky Autotec & autosalon Brno 2010 (5. -10.6.) na Brněnském výstavišti.

 

Největším lákadlem bude mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojných show s hudbou Starobrno - Ignis brunensis (21.5. - 4.6.). Světovou podívanou předvedou renomované ohňostrojné společnosti z Německa, Slovenska, Francie a Česka. Návštěvníci uvidí celkem šest ohňostrojných představení s hudbou v různých místech Brna. Hlavní soutěžní část přehlídky pyromuzikálových show se uskuteční na hladině Brněnské přehrady.

 

Pyromuzikálová představení s dějovým vyjádřením a hudebním doprovodem je vnímáno jako divadelní inscenace na obloze v přírodní scenérii známých brněnských lokalit. Ohňostrojným soutěžním show na přehradě bude předcházet ohňostrojné PRELUDE, které uvede výjimečnou středoevropskou přehlídku netradičně při zahájení provozu tzv. zelené zóny - Olympia Parku v Nákupním a zábavním centru Olympia Brno. V soutěžní části na hladině v letošním roce opět napuštěné Brněnské přehrady při PRELUDE v OLYMPII BRNO a závěrečném FINÁLE v Denisových sadech pod Petrovem tak uvidíme asi 110 minut ohňostrojných efektů.

Součástí ohňostrojné přehlídky je tradiční udělování několika prestižních cen odbornou porotou. Hodnotit budou i návštěvníci. Čekají na vás velkolepá mezinárodní ohňostrojná show, unikátní ve středoevropském regionu i prestižní v celém evropském a světovém ohňostrojném dění.

 

PROGRAM FESTIVALU ZÁBAVY

21.5. - 4.6. STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS - přehlídka ohňostrojů

6.6. LIDOVÁ HRADNÍ SLAVNOST - zábava na Špilberku

21. - 22.5. GRAND PRIX POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY v jízdě na koni

28.5. NOC KOSTELŮ - noční návštěva kostelů

30.5. BITVA MIDWAY - světově ojedinělá bitva obřích RC modelů lodí a ponorek (1:100) a letadel (1:13)

5.- 6.6. CLASSIC SHOW BRNO 2010 - veletrh historických vozidel (mladších veteránů)

21. 5. OLYMPIA PARK BRNO SE PŘEDSTAVUJE

21. až 22. 5. Mezinárodní Policejní mistrovství ČR v jezdectví

 22. 5. SPORTOVÁNÍ A ZÁBAVA V OLYMPIA PARKU

6. 5 až 30. 11. ŠANGRI-LA" - výpravná výstava o světové legendě hledání ztraceného ráje. Tibet-Nepál-Indie-Bhútán OLYMPIA BRNO

15. 5 až 15. 6. GOLDEN SAND FESTIVAL - mezinárodní soutěžní přehlídka obřích soch z písku

22. až 30. 5. DĚTSKÉ DNY UPROSTŘED EVROPY

22. až 30. 5. TÝDEN DĚTÍ V OLYMPII - Nákupní a zábavní centrum OLYMPIA BRNO

23. 5. ZÁBAVA NA LETIŠTI

30. 5. BRNĚNSKÝ DĚTSKÝ DEN - zábava pro děti v centru
26 až 30. 5. BALLOON JAM - svátek balónového létání
27. 5 až 6. 6. MOZARTOVY DĚTI - hrají, zpívají a tančí žáci ZUŠ JMK
28. 5. NOC KOSTELŮ - noční návštěva kostelů
4 až 6. 6. ZÁBAVA POD HRADBAMI - festival pro každého
5 až 6. 6. DOPRAVNÍ NOSTALGIE - přehlídka historie dopravy
5 6. 10. VÝROČÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
5 až 6. 6. CLASSIC SHOW BRNO 2010 - veletrh historických vozidel
6. 6. LIDOVÁ HRADNÍ SLAVNOST - ŠPILBERK 2010
5 až 10. 6. AUTOTEC & AUTOSALON BRNO 2010 - mezinárodní veletrh  užitkových a osobních automobilů, dílů a servisní techniky


Podrobný program naleznete zde -
https://www.ignisbrunensis.cz/data/files/magazin/BMUE2010_program.pdf

Markéta
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkty jsi šikulka....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles