Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Fotoalbum
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje pečení

Autor:POHLAVI-zena 
Fotoalbum:Vaření a Pečení
Kategorie:Vaření
Klíčová slova:
Zobrazeno:1316x
Vložená:16.10.2014 15:33 hod.
Hodnocení:6.01/10
Hlasovalo:570
+++++-____
FOTKA - Moje pečení
 < Předchozí  ZVĚTŠIT FOTKU  Následující >
Další v kategorii:
Hodnocení
Fotka se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Fotka se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
PŘÍSADY

6celých vajec 6polévkových lžic cukru 16dkg polohrubé mouky marmeláda asi 10 jablek 2pudinky 2 pomazanková másla 1 smetana ke šlehání (šlehačka) skořice a cukr k doslazení jablečné i pomazánkové vrstvy

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si upečeme piškotové těsto, ušlehám 6 celých vajec s 6 lžícemi cukru (já dávám třtinový krystal, může být samozřejmě i cukr krystal obyčejný či taky cukr moučka), když je cukr s vejci vyšlehán do pěny, opatrně zamícham polohrubou mouku, a dám péct. Piškotové těsto se peče celkem rychle, takže hlídatSmajlík-snad jsem pekla 15-20 min. na 180st. Piškotové těsto můžeme potřít výraznou marmeládou či džemem...

Jablka si nakrajíme na menší kousky a povaříme ve vodě(asi tak 1 hrnek vody) tak aby byly úplně měkké.Poté jablíčka nějak rozmačkáme (já umačkala mačkadlem na brambory), přidáme vodu a 2 pudinky vanilkové (ty předem rozmíchám ve vodě), osladíme dle chutí, a uvaříme za stalého míchaní. Jsou to prostě jablíčka vařené v pudinku (ale ne s mlékem), ve vodě. Jablíčkovou směs vlijeme na piškotové těsto a necháme vychladnout a ztuhnout.

Horní část připravíme tak, že do misky si dáme 2 pomazankové másla, šlehačku a cukr (zase osladit dle chuti) a mixerem vyšleháme, až se vytvoří konzistence krémová, tímto pak pomažeme jablíčkovou vrstvu...Posypeme skořicí, já jsem skořici přidávala i do jablíčkové vrstvy.

Zní to složitě, ale ve skutečnosti je to raz dva, navíc výýýborně to chutná.
Obrázek uživatelky
profil
Hned ho jdu najít a pošlu a moc díky za pochvalu
Obrázek uživatelky
profil
i já prosím receptík - vypadají nádherněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ten vypadá úúúžasněSmajlíkSmajlík
Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles