Bramboráky - nejoblíbenější recepty |
Jeřabiny - nejoblíbenější recepty |
Hrajte s námi SUDOKU online ! |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
|
![]() |
| Eivyk | * | Datum vložení: 16.11.2012 15:10 hod. | |||
|
Jinak osvědčilo se mi ho péct ve skleněné zapékací míse, lépe drží tvar ![]() |
||||
| Eivyk | děkuji :) | Datum vložení: 16.11.2012 15:09 hod. | |||
|
500 g hladké mouky 1 bal inst. droždí v pytlíku 1 KL kmínu 1,5 KL soli špetka anýzu špetka cukru 350-360 ml vlažné vody semínka dle chuti(slunečnice, arašídy..) Na potírání: osolená voda Příprava: Všechny suroviny dáme do mísy a ručně proděláme. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. (Je-li těsto řídké, přidáme trošku mouky). Těsto přendáme na pomoučený vál a znovu důkladně ručně proděláme.Těsto má být tuhé. Těsto poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 60-70 min. Těsto znovu na pomoučeném vále proděláme,vytvarujeme bochník nebo šišku, přendáme na plech posypaný hladkou moukou a ještě chvíli necháme kynout. Pečeme v předehřáté troubě nejprve při cca 220°C po dobu asi 5 min. Pak bochník potřeme osolenou vodou, snížíme teplotu na cca 170°C a pečeme 60-80 minut. Během pečení chléb potřeme osolenou vodou asi 5krát. |
||||
| demar | Slunečnicový chléb | Datum vložení: 16.11.2012 08:43 hod. | |||
|
Ten se teda povedl Jaký je na něj recept? |
||||
| vysocina | 10* | Datum vložení: 15.11.2012 14:11 hod. | |||
|
šikula ![]() ![]() ![]() |
||||
| Soutěž o kouzelný příběh Víla Muchomůrka: Zimní dobrodružství. |
|
| Dopřejte si chuť Itálie a vyhrajte Tchibo Espresso Sicilia Style. |
|
| Soutěž o kouzelný Haribo Adventní kalendář! |
|
| Vyhrajte jednu z pěti Andělských dárkových sad vonných olejů Bugala. |
|
| Soutěž o luxusní péči s novým setem Dtangler a multifunkční péči Keratin Thermo Spray. |
|