8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd

15. 09. 2023 | Knižní tipy
Název: Geostorky
Autor: Petr Brož
Ilustrace: Lucie Škodová
Datum vydání: 9 / 2023
Nakladatelství: Pangea
Vazba: pevná
Počet stran: 304
Cena: 279 Kč

V minulém roce vytvořili geolog Petr Brož a ilustrátorka Lucie Škodová první společnou knihu plnou zajímavých a vtipných příběhů o vesmíru, pro děti a jejich rodiče. Vesmírníček se stal absolutním vánočním bestsellerem v kategorii dětské literatury, prodáno bylo více než 10 000 výtisků. I po téměř roce je v žebříčku neprodávanějších knih na předních pozicích. Kniha byla v loňském roce také nominována na cenu Magnesia Litera jako Debut roku.

Dne 13. září vyšlo pod nakladatelskou značkou Pangea nový titul autorů, tentokrát pro dospělé čtenáře. Kniha Geostorky s podtitulem „lidské osudy ve stínu geověd“ vypráví příběhy lidí (ať už vědců, či obyčejných smrtelníků) z různých koutů naší planety, do jejichž života zasáhla vesměs negativně síla přírody.

GeostorkyČtivé a originální vyprávění plné zajímavých faktů, které má primárně za cíl čtenářům přiblížit vědecké bádání, doplnila opět Lucie Škodová svými ilustracemi. Vzhledem k velkému zájmu ze strany milovníků knih ještě před samotným vydáním, vyhlíží KNIHY DOBROVSKÝ další bestsellerový titul tohoto sehraného autorského dua. Pro rodiče, které při předčítání Vesmírníčku jejich ratolestem zaujala fakta o síle přírody, se může jednat o pokračování v cestě za poznáním!

Jak sám autor v předmluvě uvádí, tato kniha vznikla na pozadí jeho snahy (zprvu na facebooku a později na twitteru) popularizovat geologické výzkumy a bádání. Ani zpočátku se však nejednalo o jakýsi „nudný výčet vědeckých faktů“, ale o poutavá a dramatická vyprávění, která se měla internetem jako vlákna „hojně šířit, aby se dostala ke spoustě očí a hlavně aby jejich přečtení mělo na čtenáře a čtenářky trvalý dopad“. Je zřejmé, že tím dopadem mělo být prozření a pochopení toho, co se děje kolem nás. Ideálně právě teď. Toho, že v našem časoprostoru vyvolává každá akce reakci. A může jít jen o zdánlivě bezvýznamnou událost, která se odehraje na druhém konci světa, jejíž následky se neukážou hned…

Prostředkem tohoto prozření a pochopení mohou být, tak jako v našem případě, právě geovědy, jejichž význam i třeba kvůli sílícím globálním změnám klimatu pozvolna roste a které postupně ztrácejí mezi ostatními obory pověst „otloukánka“. I proto si autor – vědecký milovník sopečné činnosti a všeho kolem ní – vybral do své sbírky pětadvaceti příběhů základní geovědní jevy, které se v historii lidstva zapsaly mezi největší katastrofy.




Knihu Geostorky zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Knihy Dobrovský.


ZUZI
ChytraZena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd:

Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd
Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd
Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd
Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd
Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd
Geostorky aneb lidské osudy ve stínu geověd
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !