Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stévie - přírodní sladidlo

30. 07. 2013 | Knižní tipy
Název knihy: Stévie - přírodní sladidlo
Autor: Barbara Simonsohnová
Nakladatelství: Ikar
Formát: 132 × 204 mm, 306 g
Počet stran: 240
Paperback
Rok vydání: červenec 2013
Cena: 299 Kč

Stévie je sladký požitek bez výčitek, a tím skutečná alternativa cukru a umělých sladidel. Osladí bez kalorií, nemá vedlejší účinky a dodá důležité minerální látky a vitaminy k posílení imunitního systému. Je ideální při nadváze, diabetu, při onemocnění kandidózou a neurodermitidě.

Dozvíte se spoustu zajímavého o rostlině stévii, jejím pěstování doma, proč je v Japonsku povolená už dlouho, o produktech se stévií. Můžete sami vyzkoušet řadu receptů a ověřit mnoho cenných rad.

Ukázky z knihy

Stévie - přírodní sladidlo


Barbara Simonsohnová - Stévie - přírodní sladidlo

Marmelády se stévií

Marmeláda všeobecně obsahuje hodně cukru. Když ho nahradíme steviosidem, můžeme si užívat „požitku bez výčitek“. Důležité je pracovat při přípravě marmelád v naprosté čistotě. Bobulové ovoce vaříme 60 sekund, peckové a jádrové asi 6 minut (dřevěnou vařečkou zkoušíme, jestli lze její úzký konec snadno vnořit do ovocné kaše). Sklenice na marmeládu vyvaříme nebo naplníme vroucí vodou. Plníme je asi 5 mm pod okraj a ihned uzavřeme. Šroubovací uzávěr musíme dobře utáhnout. Bio-Unigel je želírovací přípravek z přírodního pektinu, výrobek odpovídá přísným normám Bio Suisse.

Můj tip: Citronová šťáva dodá jemným a málo kyselým zavařeninám a želé, například z banánů, manga nebo hrušek, lehkou svěžest a ochrání barvu.


Švestková zavařenina

Budeme potřebovat 1 kg švestek, nejlépe domácích, 200 ml vody, 1 navršenou lžičku steviosidu v prášku (2 ½ g), 1 lžičku mleté skořice a 2 ½ lžíce Unigelu (30 g).

Švestky rozpůlíme, odstraníme pecku a dužninu nakrájíme na kousky. Všechny přísady uvedeme za stálého míchání do varu a vaříme, dokud se ovoce nerozpadne. Horkou švestkovou zavařeninu plníme do předehřátých sklenic a ihned zašroubujeme.


Šťávy se stévií


Šťáva z jahod a ananasu
Potřebujeme:
3/4 litru čerstvě lisované ananasové šťávy
1 banán, špetku vanilkového prášku
1/4 lžičky extraktu ze stévie

Přísady dáme do mixéru a důkladně promixujeme.


Citronová limonáda
Vylisujeme šťávu z 3 citronů, minerální vodou ji doplníme na 1 litr a osladíme 1/2 lžičky extraktu ze stévie. Okraj sklenice ozdobíme plátkem citronu.
V ledničce můžeme tuto zdravou limonádu uchovat několik dní.


Knihu Barbara Simonsohnová - Stévie - přírodní sladidlo koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Bux.cz.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
již dlouho o ní uvažuji,že si tuto rostlinku pořídímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mina14
Já ji taky pěstuji, ale nevím co s ní. Lístky mám sušit nebo jak jí mám sladit. Prosím podělte se o zkušenosti. Děkuji.
Obrázek uživatelky
profil
asi se poohlédnu takySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Steviubsme si kupili a pestujeme doma
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles