Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak připravit dítě do 1. třídy

10. 02. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Jak připravit dítě do 1. třídy
Autor: PaeDr. Dana Kutálková
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2010
Rozměry: 140x210 mm
Počet stran: 208 str.
Cena: 229 Kč

První třída... Magické slůvko "poprvé" provází prvňáčky celým rokem. Poprvé si sami přečtou knížku, poprvé se sami podepíší, poprvé vyřeší slovní úlohu, poprvé napíší domácí úkol a poprvé ho možná také zapomenou, poprvé dostanou vysvědčení a možná i poprvé prožijí radost z úspěchu.


jak-pripravit-dite-do-prvni-tridy
To vše s nimi prožívají i jejich učitelé. Je to mnoho radosti, ale zároveň i starostí. Žádný začátek není jednoduchý. Možná i pro vás jako pro učitele je to poprvé. Možná právě poprvé nastupujete do první třídy a o to intenzivněji vše s vašimi žáky prožíváte.
Tím více pravděpodobně oceníte publikaci, kterou právě držíte v ruce. Poradí, pomůže a dodá plno inspirace do začátků. Přejeme vám mnoho úspěchů a rozzářených úsměvů vašich žáků.

O autorovi:

PaedDr. Kutálková Dana vystudovala logopedii na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Po absolutoriu učila na škole pro děti se zbytky sluchu v Radlicích. Nyní pracuje přes 20 let jako klinická logopeda. Dlouhodobě se zajímá zejména o prevenci poruch řeči, o vliv civilizace na vývoj řeči a o tzv. "beznadějné případy". Na svém současném pracovišti v Nemocnici na Homolce vede konzultační program pro děti s dysfázií. Vedle publikační činnosti popularizační i odborné dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem.

Obsah knihy Jak připravit dítě do 1. třídy:

- Spolupráce s rodiči
- Efektivní komunikace
- Třídní pravidla
- Učíme se spolupracovat
- Učíme se číst a psát
- Co už umíme?
- Vytváření návyků a nácvik praktických dovedností
- Před prázdninami
- První vysvědčení
- Ohlédnutí za školním rokem
-  Hurá, jdu poprvé do školy!
- Týmová práce
- Já a moji kamarádi
- Jak hrajeme divadlo

Ukázka z knihy Jak připravit dítě do 1. třídy:

Sdílené čtení
Důležitý je vhodný výběr tzv. "velké knihy", která má hodně obrázků a velký text. Učitel ukazuje prstem a děti sledují (čtou) text společně s ním. Vysvětlujeme si neznámé pojmy, předvídáme a domýšlíme děj.
Střídavé čtení
Pokud zadáme čtení textu do skupiny, ptáme se, jak čtení probíhalo. Děti se v malé skupině sami domluví podle svých schopností na střídání čtení po slově, větě, odstavci.
Samostatné čtení
Děti mají ve třídě svoji knihu pro chvíle "všeho nech a čti". Knihu si přinesou z domova nebo využijeme návštěvu knihovny, další možností je výběr knížky z třídní knihovničky. Samostatné čtení lze zařadit jako užitečnou formu relaxace, ale touto činností děti mohou školní vyučování také zahajovat. Po příchodu do třídy se věnují svojí knížce a čas na čtení mají ještě 15-20 minut v úvodní hodině. Umožníme dětem čtení ve dvojicích a vzájemné předčítání. V třídě nastává velmi klidná a příjemná atmosféra.


Tuto knihu Jak připravit dítě do 1. třídy koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

PetraC
ChytráŽena.cz







Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobrá knižka
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles